Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/45768
Title: Туристичний потенціал та інфраструктура Богемії у період Першої республіки.
Authors: Фуртій, Володимир
Keywords: Чеський рай; Богемія; західночеські курорти; Турнов; Клуб чеських туристів; Клуб чехословацьких туристів.
Issue Date: 2020
Publisher: Дрогобич: Видавничий дім "Гельветика"
Citation: Аспірантська стаття. Керівник: Корсак Р.В. Фуртій, В. (2020). Туристичний потенціал та інфраструктура Богемії у період Першої республіки. Проблеми гуманітарних наук: збірник наукових праць Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка. Серія Історія, 5/47, 235–249
Abstract: Наукове дослідження присвячене розвитку туристичного потенціалу Богемії та його впливу на процес формування чехословацького туристичного руху у період 1918–1938 рр. Також проблематика теми зумовлена тим, що дослідження феномену чехословацької «туристики» недостатньо досліджено у вітчизняній історіографії, тому основу зазначеного дослідження складають чеськомовні джерела. Суть зазначеного феномена полягала насамперед у тому, що туризм став національно-патріотичним явищем чеського, а згодом чехословацького суспільства. Це історичний приклад для нашої держави, як за допомогою туристичного руху чеський народ пройшов на рубежі ХІХ–ХХ ст. шлях до здобуття незалежності.
Description: Відзначимо, що наукових праць, які комплексно досліджують розвиток туризму у Чехословаччині, вкрай мало. Переважна кількість публікацій стосується становлення туристичного руху на Підкарпатській Русі у період 1918–1938 рр. Із них ми можемо зробити судження щодо розвитку чехословацької «туристики» у зазначений час на території Богемії. Аналіз вітчизняних публікацій засвідчує те, що у зазначеній проблематиці переважають дослідження закарпатських науковців. Вважаємо, що такий інтерес дослідників зумовлений насамперед тим, що Закарпатська область була автономною територіальною одиницею у складі Чехословаччини. Серед кола публікацій щодо розглядуваної тематики, ми можемо виділити дослідження Р. Корсака (Корсак, 2017), Б. Носи (Носа, 2017). У них автори комплексно досліджують розвиток туризму на Підкарпатській Русі у чехословацький період. Зі свого боку, зазначимо, що дослідження туристичного потенціалу Богемії притаманне чеським науковцям. Серед них можна виділити праці К. Чермака (Čermák, 2005), К. Сокола (Sokol, 1988) та ін.
Type: Text
Publication type: Стаття
Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/45768
ISSN: ISSN 2312-2595 (Print)
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри туристичної інфраструктури та сервісу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Фуртій-Текст статті.pdf612.94 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.