Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/45780
Title: Тези до аспірантської статті. Керівник: Корсак Р. В. Фуртій В. ТУРИСТИКА ПІДКАРПАТСЬКОЇ РУСІ 1918 – 1938 рр.
Other Titles: Тези до аспірантської статті. Керівник: Корсак Р. В. Фуртій В. ТУРИСТИКА ПІДКАРПАТСЬКОЇ РУСІ 1918 – 1938 рр.
Authors: Фуртій, Володимир
Keywords: розвиток туризму, пішохідні стежки, привабливі місця,
Issue Date: 2017
Citation: Тези до аспірантської статті. Керівник: Корсак Р. В. Фуртій В. ТУРИСТИКА ПІДКАРПАТСЬКОЇ РУСІ 1918 – 1938 рр.
Abstract: аналізується історія формування індустрії туризму на Підкарпатській Русі в період з кінця 1918 р. до початку 1938 р. Йдеться про роль минулого руху в розвитку туристичної індустрії регіону. Розглянуті розширені можливості розвитку туризму та відпочинку в Підкарпатській Русі, а також характеризується низка недоліків. Були досліджені перші туристичні організації та туристичні маршрути, готелі, процес вдосконалення у наданні послуг туристам. Розглянуті фактори, що впливають на розвиток найпопулярніших видів відпочинку. Також зазначається, що формування організованого туризму в регіоні здійснювалося на тлі соціально-політичних процесів у регіоні. Очевидно, що основні переваги розвитку туризму визначалися регіональними унікальними особливостями та природними умовами регіону в порівнянні з іншими сферами ділової активності.У науковому доробку віддано перевагу історичним методам дослідження: історико-генетичному, історико-порівняльному, історико-синтетичному, історико-діахронному,емпіричному аналізу тощо.
Description: Необхідно відзначити, що розвиток туризму на Підкарпатській Русі, його становлення і перспективи не є предметом широкого кола спеціальних наукових досліджень як у вітчизняній, так і у чеській та словацькій історіографії. У більшості публікацій наводяться загальні факти про найпопулярніші дестинації. Серед праць можна виділити дослідження М. Варваринець [1], М. Джахман [2], К. Дравецький [3], П. Сова [6], в яких розглядаються історичні відомості курортів Підкарпатської Русі їх стан та розвиток
Type: Text
Publication type: Тези до студентської статті
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/45780
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри туристичної інфраструктури та сервісу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Фуртій.Туристика Підкарпатської Русі.pdf286.43 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.