Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/46407
Title: Особливості транскордонної співпраці в галузі туризму єврорегіонів України
Authors: Габчак, Наталія Францівна
Габчак, Станіслав Євгенійович
Keywords: Єврорегіон, транскордонна співпраця, туристична інфраструктура
Issue Date: 2022
Publisher: київ
Citation: Габчак Н., Габчак С. Особливості транскордонної співпраці в галузі туризму єврорегіонів України. Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції «Війна та туризм» (11 листопада) - Київ, 2022. – С. 136-140.
Abstract: Єврорегіон – це одна з організаційних форм транскордонного співробітництва, що функціонує на базі укладених двосторонніх або багатосторонніх угод про транскордонне співробітництво [3]. Єврорегіони здійснюють свою діяльність на постійній основі, мають власні фінансові, технічні й адміністративні ресурси, мають право приймати та ухвалювати власні рішення.
Description: Прикордонні території, що входять до складу єврорегіонів, характеризуються подібними історичними, географічними та національними особливостями, близьким менталітетом. Діяльність єврорегіонів має сприяти діалогу культур, збереженню традицій та звичаїв їх мешканців, при цьому не порушуючи культурну самобутність і суверенність держави. Важливою складовою співробітництва прикордонних територій в рамках єврорегіонів є спільне використання природних та рекреаційних ресурсів, реалізація програм та заходів природоохоронного змісту. Окрема увага належить розвитку туристичної діяльності, а саме реалізації спільних проектів розвитку «зеленого» туризму та транскордонних туристичних маршрутів, формуванню туристичної інфраструктури та рекреаційно- туристичних кластерів.
Type: Text
Publication type: Тези до статті
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/46407
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри туризму



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.