Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/46531
Title: Регіональна соціально-економічна географія країн світу та туристичні регіони
Authors: Габчак, Наталія Францівна
Кривенкова, Руслана Юріївна
Keywords: туризм, туристичні регіони, регіон, соціально-економічний розвиток, ВВП, ВНП, туристичний потенціал території
Issue Date: 2021
Publisher: ДВНЗ "УжНУ"
Citation: Регіональна соціально-економічна географія країн світу та туристичні регіони : робоча програма з навчальної дисципліни для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти галузі знань 24 «Сфера обслуговування» за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа» освітньої програми «Готельно-ресторанна справа» / розробники: Н. Ф. Габчак, Р. Ю. Кривенкова. – Ужгород : ДВНЗ "УжНУ", 2021. – 25 с.
Abstract: Метою вивчення навчальної дисципліни «Регіональна соціально-економічна географія країн світу та туристичні регіони» є формування комплексних економіко-географічних знань про особливості процесів формування політичної карти світу на сучасному етапі. Навчити здобувачів аналізувати економічну та соціальну специфіку всіх регіонів світу за типовою географічною схемою, що охоплює склад, економіко-географічне положення, природні умови та ресурси, населення, макроекономічні параметри розвитку і роль регіонів та окремих країн у світовому господарстві, зовнішньоекономічних зв’язках. Систематизувати знання про закономірності усіх змін, які відбулися наприкінці XXст. на політичних та економічних картах світу.
Description: Завдання курсу: сформувати в здобувачів фаховий світогляд й базовий рівень знань з осмисленням складних проблем сучасного економічного і соціального розвитку, як окремих країн, регіонів, так і галузей світового господарства, побачити його територіальні відмінності, визначити місце України у світовому співтоваристві. Розвивати в здобувачів вміння системного аналізу щодо визначення основних пріоритетних районів «економічної спеціалізації» країн світу, а також сформувати ґрунтовні знання про основні цілі і напрямки державної політики економічного процвітання країн.
Type: Text
Publication type: Робоча програма
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/46531
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри туризму



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.