Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/47143
Title: | Study of air content above the cultures of Halobacterium salinarium |
Other Titles: | Дослiдження вмісту повітря над культурами Halobacterium salinarium |
Authors: | Nikolaychuk, V. I. Sharqa, B. M. Miculaninets, S. V. Bandrovska, I. K. Cyoma, I. Y. Yarosh, V. V. Sbarkan, Y. P. Sichka, M. Y. Panait, T. I. Нiколайчук, Віталій Іванович Шарга, Борис Михайлович Мiкуланинець, С. В. Бандровська, І. К. Цьома, I. Й. Ярош, В. В. Шаркань, Й. П. Сiчка, М. Ю. |
Issue Date: | 2003 |
Publisher: | Вид-во «УжНУ» |
Citation: | Study of air content above the cultures of Halobacterium salinarium / V. I. Nikolaychuk, B. M. Sharqa, S. V. Miculaninets [et al.] // Науковий вісник Ужгородського університету : серія: Біологія / редкол.: В.І. Ніколайчук (гол. ред.), В.Г. Рошко, Н.В. Бойко та ін. – Ужгород : УжНУ, 2003. – Вип. 13. – C. 111–113. – Рез. укр. – Бібліогр.: с. 113 (7 назв) |
Series/Report no.: | Біологія; |
Abstract: | Вiдомо, що бактерiї роду Halobacterium є непатогенними мiкроорганiзмами здатними до життя у екстремально солонiй водi. Однак, вони також розвиваються у солених харчових продуктах, знижуючи при цъому їx якiсть. Повiтря над культурами Halobacterium salinarium аналiзували за допомогою масспектрометрiї. В результатi проведених дослiджень виявлено ряд газоподiбних речовин та iонiв-фрагментiв органiчних сполук. Обговорюється можливiсть використання газоподiбних речовин в якостi iндикаторiв розвитку галобактерiй у солених та соленоферментованих продуктах. |
Description: | https://drive.google.com/file/d/1r2hkGtgoRJzdKsmfwUsPBc1bC71c_gYQ/view?usp=sharing |
Type: | Text |
Publication type: | Стаття |
URI: | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/47143 |
Appears in Collections: | Науковий вісник УжНУ Серія: Біологія. Випуск 13 - 2003 Наукові публікації кафедри лісівництва |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Титулка_Біологія. Вип. 13 (2003).pdf | 1.6 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.