Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/47178
Название: Взаємозв’язок антропометричних показників та порогу смакової чутливості до кухонної солі у пацієнтів з поєднаним перебігом неалкогольної жирової хвороби печінки та гіпертонічної хвороби
Другие названия: Correlation between anthropometric parameters and salt taste sensetivity threshold in patients wіth nonalcoholic fatty liver disease in соmbіnаtіоn wіth essential hypertension
Авторы: Машура, Ганна Юріївна
Ганич, Тарас Михайлович
Фатула, Михайло Іванович
Рішко, Олександр Адальбертович
Безушко, Б. В.
Ключевые слова: неалкогольна жирова хвороба печiнки, гіпертонiчна хвороба, хлорид натрiю, пopiг смакової чутливостi до кухонної солi, nonalcoholic fatty liver disease, hypertensive disease, quality of life, sodium chloride
Дата публикации: 2016
Издательство: БДМУ
Библиографическое описание: Машура Г. Ю. Взаємозв’язок антропометричних показників та порогу смакової чутливості до кухонної солі у пацієнтів з поєднаним перебігом неалкогольної жирової хвороби печінки та гіпертонічної хвороби / Г. Ю. Машура, Т. М. Ганич, М. І. Фатула та ін. // Буковинський медичний вісник : український науково-практичний журнал.– Т. 20, №3 (79), 2016. – гол. ред. Т. М. Бойчук. – Чернівці : БДМУ, 2016. – С. 120-123.
Краткий осмотр (реферат): У статтi представленi результати, якi свiдчать про вплив надмiрноrо вживання кухонної солi на розвиток ожирiння та погiршення антропометричних показникiв. Дослiджено антропометричнi показники 115 пацiєнтiв iз неалкогольною жировою хворобою печiнки в поєднаннi з гiпертонiчною хворобою II стадiї з рiзною смаковою чутливiстю до хлориду натрiю. Ви­явлено, що в пацiєнтiв iз неалкогольною жировою хво­робою печiнки в поєднаннi з гіпертонiчною хворобою ІI стадiї з високим показником смакової чутливостi до кухонної солi вiдмiчається достовірне підвищення ап­тропометричних показникiв. Також вiдзначено збiльше­ний сольовий апетит та споживання кухоної солi в пацієнтів iз високим порогом смакової чутливостi до кухонної солі.
The article presents the results showing the ettect of excessive consumption of salt on the development of obesity and deterioration of anthropometric indicators. We have investigated anthropometric indicators of 115 patients with nonalcoholic fatty liver disease in combination with stage II hypertensive disease with different taste sensitivity to sodium chloride. It was revealed that in patients with nonalcoholic fatty liver disease іn combination with stage II hypertensive disease with high salt taste sensitivity threshold there was а decline in anthropometric indicators. We also noted an in­creased salt appetite апd salt intake in patients with high salt taste sensitivity threshold.
Тип: Text
Тип публикации: Стаття
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/47178
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри факультетської терапії

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
ВЗАЄМОЗВ'ЯЗОК АНТРОПОМЕТРИЧНИХ ПОКАЗНИКIВ ТА ПОРОГУ СМАКОВО.pdf2.06 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.