Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/48236
Title: «Українська мова» Практичний курс для самостійної роботи іноземних студентів медичних спеціальностей ВЗО
Other Titles: «Ukrainian language»
Authors: Малець, Наталія Богданівна
Keywords: українська мова. самостійна робота. морфологія. світогляд, культура
Issue Date: 2019
Publisher: Ужгород: ДВНЗ «УжНУ»
Citation: Малець Н.Б. Українська мова. Ukrainian language: навчально-методичний посібник. – Ужгород: ДВНЗ «УжНУ», 2019. 140 с
Abstract: Одним із найважливіших завдань сучасної вищої освіти в Україні є виховання висококваліфікованих фахівців. В умовах глобалізації та полікультурності нашого краю відбувається модернізація навчання української мови як іноземної. Вивчення іноземними студентами української мови передбачає не лише засвоєння граматики та вміння застосовувати навики перекладу, а й насамперед навчання мовленнєвій діяльності. Важливо сформувати у студентів загальні та фахові комунікативні мовленнєві компетенції. З цією метою слід поєднати у процесі навчання використання граматики з комунікативними навиками, що і є ціллю даного рецензованого навчально-методичного матеріалу.
Description: Пропонований навчальний посібник зорієнтований на формування мовної компетенції іноземних студентів медичних спеціальностей у навчально-професійній сфері як через засвоєння базових теоретичних знань, що стосуються мови як системи, так і через уявлення про зв’язок мови з позамовною дійсністю (історією, культурою). Ці відомості, викладені в посібнику, спрямовані на розвиток у студентів умінь вирішувати проблеми міжкультурної та міжмовної комунікації. Якщо говорити про призначення посібника студентам медичних спеціальностей, то тут передусім варто закцентувати увагу на те, що автори вдало поєднують мовознавчі теоретичні поняття та категорії із медичною сферою, адже мета посібника – надати студентам основні теоретичні знання для практичного володіння мовою у навчально-професійній сфері майбутніх лікарів. У рецензованій праці представлено важливі аспекти мовознавства, зв’язки мовознавства і медицини, висвітлено основні одиниці і явища фонетики, морфеміки, морфології, синтаксису, лексикології, культури мовлення у зв’язку із навчанням іноземних студентів-медиків навикам фахової комунікації українською мовою.
Type: Text
Publication type: Методичні рекомендації
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/48236
Appears in Collections:Методичні рекомендації кафедри громадського здоров'я та гуманітарних дисциплін

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Методичка 19.pdf3.15 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.