Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/48406
Назва: ОРГАНІЗАЦІЯ КОМП’ЮТЕРНОГО СЕРВІСУ ТА МОДЕЛЮВАННЯ СЕЛЕКЦІЇ НА ЯКІСТЬ ТЮТЮНОВОЇ СИРОВИНИ
Автори: Савіна, Олена Іванівна
Матієга, Ольга Омельянівна
Шейдик, Кароліна Артурівна
Глюдзик-Шемота, Маргарита Юріївна
Ключові слова: генетично запрограмований сорт, високоінтелектуальні технології, сортотип, генотип, продуктивність
Дата публікації: 2021
Видавництво: "Гельветика"
Бібліографічний опис: Савіна О.І., Матієга О.О., Шейдик К.А., Глюдзик-Шемота М.Ю. ОРГАНІЗАЦІЯ КОМП’ЮТЕРНОГО СЕРВІСУ ТА МОДЕЛЮВАННЯ СЕЛЕКЦІЇ НА ЯКІСТЬ ТЮТЮНОВОЇ СИРОВИНИ/ Аграрні іновації. № 10, Херсон. 2021., С. 104 - 104-115
Короткий огляд (реферат): Теоретичне і методичне забезпечення селекційного процесу має бути зорієнтованим на формування високоінтелектуальних технологій із застосуванням генетично запрограмованих сортів необхідної біологічної та господарської спрямованості.Матеріалом для підготовки статті слугувала створена колекція тютюну та вихідний селекційний матеріал, напрацьований за тривалий період роботи. Метод селекційної роботи – міжсортова гібридизація шляхом простих, складних, насичуючих, паралельно-насичуючих схрещувань та наступних індивідуальних і масових доборів.Розроблена система комп’ютерного сервісу підвищить ефективність селекційного процесу за рахунок таких факторів: за допомогою банку даних селекціонер буде володіти значною генетичною інформацією про наявний матеріал; прогноз перспективних гібридних комбінацій до проведення схрещування дозволить збільшити обсяги опрацювання вихідного матеріалу без додаткових затрат; інформаційно-пошукова система реєстрації і документації дозволить раціонально планувати селекційні експерименти, підвищити їх достовірність та точність оцінок.
Тип: Text
Тип публікації: Стаття
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/48406
ISSN: ISSN 2709-4405
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри генетики, фізіології рослин та мікробіології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Фахова стаття 2 Аграрні інновації 2022.pdf2.62 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.