Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/48555
Title: Конституційні аспекти гідної оплати праці
Authors: Фрідманська, Вікторія Іванівна
Keywords: гідна праця, гідна оплата праці, справедлива заробітна плата, гідний рівень життя, гідні умови життя, достатній рівень життя
Issue Date: 2021
Citation: Фрідманська В.І. Конституційні аспекти гідної оплати праці. Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія: Право. 2021. № 63. С. 101-106.
Abstract: У статті досліджено правову природу гідної оплати праці, здійснено оцінку поняття оплати праці через категорію її гідності, справедливості та достатнього і гідного рівня життя, а також проаналізовано переваги і недоліки у правовому регулюванні гідної оплати праці. Розглянуто основні міжнародно-правові та європейські стандарти із забезпечення основних прав людини на справедливу винагороду, справедливе існування та достатній життєвий рівень для осіб та їх сімей. Проведено аналіз основних правових позицій суду конституційної юрисдикції з питань визначення достатнього і гідного життєвого рівня, гідного людського життя, мінімальних вимог існування в умовах, гідних людини та захисту від бідності.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/48555
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри адміністративного, фінансового та інформаційного права

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Конституційні аспекти гідної оплати праці.pdf391.11 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.