Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/48961
Title: Формування інноваційної інфраструктури на засадах транскордонного партнерства
Other Titles: BUILDING INNOVATION INFRASTRUCTURE IN THE FRAMEWORK OF CROSS-BORDER PARTNERSHIPS
Authors: Зарічна, Олена Володимирівна
Keywords: інновації, інноваційні проекти, інноваційна інфраструктура, інноваційно-технологічні центри, бізнес-інкубатори, центри трансферу технологій, транскордонне партнерство, державно-приватне партнерство, технопарки, кластери
Issue Date: 30-Aug-2018
Publisher: Вид-во КНУТД
Citation: 4. Зарічна О. В. Формування інноваційної інфраструктури на засадах транскордонного партнерства / О. В. Зарічна // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. Серія : Економічні науки. Київ: Вид-во КНУТД, 2018. – № 4 (125). – С. 30–37.
Abstract: У статті викладено результати досліджень щодо формування інноваційної інфраструктури в рамках транскордонного партнерства в умовах європейського вектора розвитку зовнішньоекономічних зв’язків. Виділено основні стратегічні вектори для створення бізнес-інкубаторів та розвитку інтеграційних процесів в рамках транскордонного партнерства. Запропоновано альтернативні шляхи фінансування інноваційних проектів та підтримки інноваційної інфраструктури в контексті транскордонного співробітництва у вигляді проектів державно-приватного партнерства. Визначено, що державно-приватне партнерство в транскордонній співпраці уявляє собою не весь спектр взаємин між громадами територій суміжних держав, а лише ті, які пов’язані з розвитком інфраструктури загального користування та надання пов’язаних послуг. Доведено, що, з одного боку, транскордонна інфраструктура сама виступає об’єктом інвестиційного вкладення, а з іншого, – є необхідною передумовою інвестиційної привабливості та економічного зростання. Тезисно обгрунтовано, що формування інноваційної інфраструктури на засадах транскордонного партнерства сприятиме: поліпшенню бізнес-клімату та створенні умов для надходження інвестицій в економіку регіонів України; збільшення обсягів товарообігу, забезпечення розвитку малого та середнього підприємництва; створення та забезпечення функціонування транскордонних економічних бізнес-інкубаторів, кластерів, вдосконалення та розбудову інфраструктури. Визначено, що інтеграція розвиненої інноваційної інфраструктури з освітою, наукою і промисловістю дає змогу ефективно формувати галузеві інноваційні ланцюжки, що реалізовують повний цикл створення конкурентоспроможного науково-технічного продукту – від наукової ідеї до серійного виробництва.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/48961
ISSN: 2413-0117
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри бізнес-адміністрування, маркетингу та менеджменту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Формув іннов інфрастр КНУДТ 2018.pdf189.74 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.