Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/48965
Title: Стимулювання розвитку інноваційного підприємництва на засадах транскордонного партнерства
Other Titles: PROMOTING INNOVATIVE ENTREPRENEURSHIP DEVELOPMENT THROUGH CROSS-BORDER PARTNERSHIPS
Authors: Зарічна, Олена Володимирівна
Keywords: інтеграційні об’єднання, інновації, інноваційна діяльність, інноваційні моделі розвитку, інноваційне підприємництво, інноваційний клімат, кластеризація підприємств, кластерне підприємництво, транскордонне партнерство, транскордонне співробітництво
Issue Date: 24-Oct-2018
Publisher: Вид-во КНУТД
Citation: Зарічна О. В. Стимулювання розвитку інноваційного підприємництва на засадах транскордонного партнерства [Текст] / О. В. Зарічна // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. Серія Економічні науки. - 2018. - № 5 (127). - С. 31-40.
Abstract: У статті розглянуто напрями стимулювання розвитку інноваційного підприємництва на засадах транскордонного партнерства. Доведено, що концептуальною метою регуляторної політики інноваційного розвитку є об'єднання суспільства шляхом взаємодії держави, бізнесу, населення, ЗМІ, громадських організацій для розробки єдиної ідеологічної концепції інноваційного розвитку, в якій будуть відображені економічні, соціальні, політичні та культурні потенціали держави, а також потенційні вигоди, які може отримати країна від проведення структурних інноваційних перетворень. Обґрунтовано, що визначальною метою інноваційного розвитку має стати розробка системи ключових показників розвитку економіки в довгостроковій перспективі, що сприяє формуванню в суспільстві, бізнес-колах і державних органах влади правильної мотивації й розуміння кінцевих результатів державної інноваційної політики. Наголошено, що важливим для розвитку транскордонного партнерства є досягнення синергетичного ефекту в результаті глибшої взаємодії міністерств і відомств при реалізації програм і заходів інтенсифікації інноваційного розвитку; виділення загальносистемних цілей, напрямів і важелів державної інноваційної політики, які повномасштабно реалізуються на національному рівні, а також їх застосування на рівні територіально-адміністративних одиниць. За результатами аналізу зарубіжного досвіду щодо стимулювання розвитку інноваційного підприємництва на засадах транскордонного партнерства і враховуючи національні особливості, визначено, що проблемними на сьогодні залишаються питання, пов’язані із законодавчо-нормативною базою, проблематикою фінансування інноваційної інтеграції, нестачею кваліфікованих кадрів у деяких регіонах України та тощо.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/48965
ISSN: 2413-0117
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри бізнес-адміністрування, маркетингу та менеджменту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
стимул розв іннов підпр КНУТД2018.pdf212.68 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.