Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/48985
Title: Стратегічні вектори інноваційного розвитку транскордонного співробітництва
Other Titles: Strategic vectors of innovation development of cross–border cooperation
Authors: Зарічна, Олена Володимирівна
Keywords: інноваційний розвиток, транскордонне спвробітництво, підприємництво, малий та середній бізнес, транскордонне партнерство, співробітництво
Issue Date: 2018
Publisher: Київ: НДЕІ
Citation: Зарічна О.В.Стратегічні вектори інноваційного розвитку транскордонного співробітництва / О. В. Зарічна // Формування ринкових відносин в Україні: збірник наукових праць. К:. – 2018. – № 6. – С. 40–46.
Abstract: Предмет дослідження - теоретико-методологічні основи визначення та обґрунтування стратегічних векторів інноваційного розвитку транскордонного співробітництва. Мета роботи - дослідження та обґрунтування основних стратегічних напрямків інноваційного розвитку транскордонного співробітництва та визначення його впливу на бізнес середовище України, особливо прикордонних регіонів. Положення теорій економічного розвитку та концепцій інноваційного транскордонного партнерства. Формування гіпотези, щодо дослідження інноваційного розвитку підприємництва єврорегіонів в контексті розвитку транскордонного співробітництва. Розглянуто пріоритетні вектори інноваційного розвитку транскордонного співробітництва, серед яких: підвищення ролі наукових та технологічних факторів у подоланні кризових явищ у соціально-економічному розвитку України та забезпеченні її економічного зростання; створення ефективних механізмів збереження, технологічне переобладнання і структурна перебудова виробництва з метою нарощування випуску товарів, конкурентоспроможних на світовому і внутрішніх ринках; збільшення експортного потенціалу за рахунок наукоємних галузей виробництва. Обґрунтовано питання впливу транскордонного співробітництва на розвиток малого та середнього підприємництва. Аналізуються особливості впровадження новітніх технологій сектором підприємництва в транскордонному регіоні. Висновки: сформовано та обґрунтовано основні стратегічні вектори інноваційного розвитку на сучасному етапі, визначено роль підприємництва в контексті транскордонного партнерства в єврорегіонах.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/48985
ISSN: 2410-9177
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри бізнес-адміністрування, маркетингу та менеджменту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
стратегічні вектори 2018.pdf82.44 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.