Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/50116
Title: Поетономастична система фентезійної повісті “The Magician’s Nephew” К.С. Льюїса
Authors: Глюдзик, Юлія Вікторівна
Keywords: поетонім, власна назва, ономастика, фентезі
Issue Date: 2018
Citation: 6. Глюдзик Ю.В. Поетономастична система фентезійної повісті “The Magician’s Nephew” К.С. Льюїса / Ю.В.Глюдзик // Матеріали щорічної підсумкової конференції професорсько-викладацького складу факультету іноземної філології ДВНЗ “Ужгородський національний університет”, 28 лютого 2018. – Ужгород, 2018. – С. 17-20. - ISBN 978-617-7132-58-4.
Abstract: Вивчення мовних особливостей власних назв, їхнього функціонування на рівні художніх творів та організація поетономастичного простору цих творів дедалі активніше стає предметом наукового опрацювання у сучасній лінгвістиці. Доробки у цьому руслі спрямовані на дослідження вмотивованості вибору автором поетонімних утворень для введення у художній твір та аналіз їхньої природи, визначення значущості власних назв у творі шляхом вивчення особливостей їхнього функціонування. Розгляд поетономастичної системи художнього твору передбачає дослідження семантичних класів поетонімів, їхнього змістового наповнення та структурних рис, а також особливостей їхнього представлення у творі, що і визначає актуальність нашого дослідження.
Description: Вивчення мовних особливостей власних назв, їхнього функціонування на рівні художніх творів та організація поетономастичного простору цих творів дедалі активніше стає предметом наукового опрацювання у сучасній лінгвістиці. Доробки у цьому руслі спрямовані на дослідження вмотивованості вибору автором поетонімних утворень для введення у художній твір та аналіз їхньої природи, визначення значущості власних назв у творі шляхом вивчення особливостей їхнього функціонування. Розгляд поетономастичної системи художнього твору передбачає дослідження семантичних класів поетонімів, їхнього змістового наповнення та структурних рис, а також особливостей їхнього представлення у творі, що і визначає актуальність нашого дослідження.
Type: Text
Publication type: Тези до статті
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/50116
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри англійської філології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
6 (2).docx19.71 kBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.