Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/50753
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Рудавська, Г. Б. | - |
dc.contributor.author | Метельська, Н. С. | - |
dc.contributor.author | Голуб, Б. О. | - |
dc.date.accessioned | 2023-04-20T07:25:22Z | - |
dc.date.available | 2023-04-20T07:25:22Z | - |
dc.date.issued | 2004 | - |
dc.identifier.citation | Рудавська, Г. Б. Стабілізація йоду в продуктах харчування для профілактики йоддефіцитних захворювань / Г. Б. Рудавська, Н. С. Метельська, Б. О. Голуб // Науковий вісник Ужгородського університету : серія: Медицина / відп. ред. В.І. Русин. – Ужгород : УжНУ, 2004. – Вип. 23. – С. 103-105. – Бібліогр.: с. 105 (4 назви). – Рез. англ. | uk |
dc.identifier.uri | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/50753 | - |
dc.description.abstract | The problem of iodine deficiency is very actually in Ukraine. The assortment of prophylactic food is salt limited. But а modern trend in nutrition is decreasing of salt consumption. In view of this introducing of other iodine complexes are welcoming. The objectives of our research are working up new kinds of dried mixes for hot drinks and processed cheeses. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | УжНУ | uk |
dc.subject | йод | uk |
dc.subject | йодказеїн | uk |
dc.subject | йодтирозин | uk |
dc.subject | функціональні продукти | uk |
dc.subject | iodine | uk |
dc.subject | iodine-casein | uk |
dc.subject | iodine-tyrosine | uk |
dc.subject | and functional foods | uk |
dc.title | Стабілізація йоду в продуктах харчування для профілактики йоддефіцитних захворювань | uk |
dc.title.alternative | Stabilization of iodene in thе food for рrорhуlасtіс of iodene desiciency disorders | uk |
dc.type | Text | uk |
dc.pubType | Стаття | uk |
Appears in Collections: | Науковий вісник УжНУ Серія: Медицина. Випуск 23 – 2004 |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
СТАБІЛІЗАЦІЯ ЙОДУ В ПРОДУКТАХ ХАРЧУВАННЯ.pdf | 2.46 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.