Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/52051
Назва: | Застосування лецитину та ізофлавонів у лікуванні проліферативної діабетичної ретинопатії |
Інші назви: | Application of lecithine and isoflavones in а treatment of proliferative diabetic retinopathy |
Автори: | Цесельський, Ю. В. |
Ключові слова: | діабет, ретинопатія, протеолітична активність, інгібітори протеаз, лецитин, ізофлавони, diabetes, retinopathy, proteolytic activity, inhibitor of tripsine, lecithine, isoflavones |
Дата публікації: | 2004 |
Видавництво: | УжНУ |
Бібліографічний опис: | Цесельський, Ю. В. Застосування лецитину та ізофлавонів у лікуванні проліферативної діабетичної ретинопатії / Ю. В. Цесельський // Науковий вісник Ужгородського університету : серія: Медицина / відп. ред. В.І. Русин. – Ужгород : УжНУ, 2004. – Вип. 22. – С. 129-131. – Бібліогр.: с. 131 (10 назв). – Рез. англ. |
Короткий огляд (реферат): | The membranotropic influence of the sunflower lecithine and soy's isoflavones were investigated at 48 patients (95 eyes) with а proliferative diabetic retinopathy. The drugs were used during 4 weeks in а dose of 3g per а day. The functional conditions of eyes and some indexes of blood serum (malonic dialdehyde, activity of catalase, total proteolytic activity (ТРА), inhibitor of trypsine) were determined. Both examined drugs had raised а vision acuteness, reduced the ТРА of blood serum and not changed the level of trypsine inhibitors. |
Опис: | https://drive.google.com/file/d/1KqsM8YnZLvNx74z7i_Du4XK-5c9hGdvf/view?usp=sharing |
Тип: | Text |
Тип публікації: | Стаття |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/52051 |
Розташовується у зібраннях: | 2004 / Науковий вісник Ужгородського університету. Серія: Медицина. Випуск 22 |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
тит. Мед. 22. 2004.pdf | 172.81 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.