Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/52652
Title: «ЕТЮД» ЯК ОДИН ІЗ ІННОВАЦІЙНИХ ІНТЕРАКТИВНИХ МЕТОДІВ НАВЧАННЯ ІНОЗЕМНОЇ МОВИ ЗА ПРОФЕСІЙНИМ СПРЯМУВАННЯМ
Authors: Олександра Любомирівна Канюк, Надія Василівна Кіш
Keywords: іноземна мова, професійна підготовка, ІННОВАЦІЙНі ІНТЕРАКТИВНі МЕТОДИ НАВЧАННЯ, ІНОЗЕМНА МОВА ЗА ПРОФЕСІЙНИМ СПРЯМУВАННЯМ
Issue Date: 2019
Publisher: Варшава – Ужгород – Херсон: Посвіт
Citation: Кіш Н.В. «Етюд» як один із інноваційних інтерактивних методів навчання іноземної мови за професійним спрямуванням / О.Л.Канюк, Н.В.Кіш // Матеріали ІV-ї Міжнародної науково-практичної конференції Сучасні тенденції розвитку освіти і науки в інтердисциплінарному контексті. Діалог культур як чинник інтеграції / [редактори-упорядники: І. Зимомря, В. Ільницький, Д. Романюк, А. Сохал]. – Варшава – Ужгород – Херсон: Посвіт, 2019. – 290 с. Współczesne trendy rozwoju edukacji i nauki w kontekście interdyscyplinarnym. Dialog kultur jako czynnik integracji / [red.: I. Zymomrya, W. Ilnytskyj, D. Romaniuk, A. Sochal]. – Warszawa – Użhorod – Chersoń: Posvit, 2019. – 290 s. «Сучасні тенденції розвитку освіти і науки в інтердисциплінарному контексті. Діалог культур як чинник інтеграції» / [редактори- упорядники: І. Зимомря, В. Ільницький, Д. Романюк, А. Сохал]. – Варшава – Ужгород – Херсон: Посвіт, 2019. – С.81-82.
Abstract: У сучасних умовах інколи не зовсім вдається успішно організувати на заняттях з іноземної мови мовленнєву взаємодію, використовуючи традиційні методи та форми роботи. Основні методичні інновації пов’язані з застосуванням інтерактивних методів та прийомів навчання іноземної мови за професійним спрямуванням. Робота над етюдами тісно зв’язана з діловою грою, тобто розігруванням ситуацій в сфері діяльності конкретних спеціалістів. Студент, засвоюючи мету, зміст, завдання, правила гри, швидше і продуктивніше вдосконалює уміння і навички усного мовлення, слухання і письма. Мета професійної підготовки досягається завдяки імітаційному моделюванні певних аспектів майбутньої професійної діяльності. Загальна мета підготовки до іншомовного ділового спілкування реалізовується через різні зразки діалогічного і монологічного мовлення. Учасники гри в кожній конкретній ситуації повинні радитися один з одним, погоджуватися, заперечувати, доводити правильність своїх міркувань, вислухати співбесідника, намагатися зрозуміти його. У зв’язку з цим важливо підкреслити, що студенти, перебуваючи в умовах, максимально наближених до реальних, мають можливість об’єктивно оцінити свої знання і, як правило, переконатися в необхідності вдосконалювати їх.
Description: Видання містить матеріали, що лягли в основу доповідей IV-ї Міжнародної науковопрактичної конференції «Сучасні тенденції розвитку освіти і науки в інтердисциплінарному контексті». Молоді та досвідчені науковці висвітлюють актуальні питання в галузях мистецтвознавства, історичних, суспільних та природничих наук, педагогіки, філології, краєзнавства, туризмознавства, фізичного виховання та реабілітації. Матеріали стануть корисними для широкої наукової громадськості, викладачів, аспірантів, студентів.
Type: Text
Publication type: Тези до статті
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/52652
ISBN: ISBN 978-617-7235-50-6
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри іноземних мов



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.