Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/52840
Title: | Порівняння антимікробних властивостей лінкоміцину та "йоддицерину" в складі композиції для кісткової пластики |
Other Titles: | Comparison of antibacterial features of lincomycine and "ioddicerine" in compositions"; for bone plastics |
Authors: | Потапчук, Анатолій Мефодійович Шарга, Борис Михайлович Потапчук, Т. А. |
Issue Date: | 2000 |
Publisher: | Видаництво УжДУ |
Citation: | Потанчук, А. М. Порівняння антимікробних властивостей лінкоміцину та "йоддицерину" в складі композиції для кісткової пластики / А. М. Потанчук, Б. М. Шарга, Т. А. Потапчук // Науковий вісник Ужгородського університету : серія: Медицина / голов. ред. А. С. Головацький; відпов. за вип. В.І.Русин. – Ужгород : Ліра, 2000. – Вип. 11. – С. 224–228. – Бібліогр.: с. 227 (5 назв). – Рез. рос., англ. |
Series/Report no.: | Медицина; |
Abstract: | The antibacterial action of «Ioddicerine» and lincomycin has been studied. The antibacterial effect does not decrease,when «loddicerine» or lincomycine were combined with chonsuride (chondroitin sulphate) and hydroxyl apatite. It wasestimated that bactericidal doses of «Ioddicerine» are higher than lethal doses of lincomycin. The «Ioddicerine» preparationis effective against lincomycin-resistant cultures. It has revealed its more quick diffusion into agar medium, than diffusion of lincomycin. The speed of diffusion was not decreased when «Йоддицерин» was combined with chonsurid and hydroxyl apatite. |
Description: | https://drive.google.com/file/d/19dmfEopkmjnI0VRIBES6kuS9zSZBbhEI/view?usp=sharing |
Type: | Text |
Publication type: | Стаття |
URI: | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/52840 |
Appears in Collections: | Науковий вісник УжНУ Серія: Медицина. Випуск 11 - 2000 Наукові публікації кафедри лісівництва |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Титулка Мед.11.2000.pdf | 216.86 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.