Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/53160
Title: | Розповсюдженість артеріальної гіпертензії в організованих популяціях, їх зв'язок з факторами виробництва та особливостями харчування |
Authors: | Свистак, Василина Василівна Фатула, М. І. Рішко, Олександр Адальбертович Сабов, В. О. Сочка, А. А. |
Issue Date: | 1995 |
Publisher: | Видаництво УжДУ |
Citation: | Розповсюдженість артеріальної гіпертензії в організованих популяціях, їх зв'язок з факторами виробництва та особливостями харчування / В. В. Свистак, М. І. Фатула, О. А. Рішко та ін. // Науковий вісник Ужгородського університету : серія: Медицина / редкол.: С.А. Головацький (глов.ред.), П.Ф. Шеремет, З.Й. Фабрі та ін. – Ужгород : [Б.в.], 1995. – Вип. 2. – С. 203–207. – Бібліогр.: с. 207 (11 назв). – Рез. англ. |
Series/Report no.: | Медицина; |
Abstract: | Arterial Hypertension (АН) has been studied аmоng the workers of two enterprises. It was found that it counts 16.3% іn the workers of Solotvino salt mінеs against 6.7% at the Uzhgorod maclline-building plant. Considering that we liaven't found reliable diferences of АН occurence іn mеn аnd wоmеn іn the sаmе population as well as аnу effect of such production factors as nоіsе аnd vibratioп there is still diference іn effect of salt dustiвg in working places, the level (tlreshold) of taste feeling to salt аnd food liabits. The mаіn reason for highlevel occurence of АН аmоng the workers of the salt mіnеs should bе considered the оvеr-іnсоmе of sodiumchloride into the body |
Description: | https://drive.google.com/file/d/1JMf2_xRxSNFOBDhNG4Vf1mU6quzRzZwz/view?usp=sharing |
Type: | Text |
Publication type: | Стаття |
URI: | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/53160 |
Appears in Collections: | Науковий вісник УжНУ Серія: Медицина. Випуск. 2 – 1995 Наукові публікації кафедри факультетської терапії |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Титулка.pdf | 1.25 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.