Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/53417
Название: | Шляхи дієтопрофілактики харчової алергії у немовлят звичайного та високого ступеня ризику |
Другие названия: | Methods of dietary prevention of food allergies in infants аt moderate and high risk |
Авторы: | Іванців-Гріга, І. С. |
Ключевые слова: | новонароджені, харчова алергія, профілактика, rіпоалергенні суміші, newboms, food allergy, prevention, hypoallergenic formulas |
Дата публикации: | 2007 |
Издательство: | УжНУ "Говерла" |
Библиографическое описание: | Іванців-Гріга, І. С. Шляхи дієтопрофілактики харчової алергії у немовлят звичайного та високого ступеня ризику / І. С. Іванців-Гріга // Науковий вісник Ужгородського університету : серія: Медицина / голов. ред. А. С. Головацький. – Ужгород : Говерла, 2007. – Вип. 31. – С.78-82. – Бібліогр.: с.81 (4 назви). |
Краткий осмотр (реферат): | Обстежено 1502 новонароджених, які народилися у Львівському обласному перинатальному центрі за період 2003-2006 рр. Виявлено дітей з rіперпродукцією IgE у пуповинній крові серед популяції новонароджених та дітей з підвищеним ризиком реалізації харчової алергії за вислідами алергологічного анамнезу. Вивчено вплив характеру вигодовування на розвиток атопії у немовлят звичайного та високого ризику реалізацій харчової алергії. На основі проведених досліджень зроблено висновки щодо способу оптимізації вигодовування новонароджених з групи високого ризику реалізації харчової алергії. This study assessed 1502 newborns, born at Lviv regional perinatal center during 2003-2006. Newborns with cord blood lgE hyper-production have been detected among the population of newborns and infants at risk of food allergy realization according to the family history of atopy. We studied the effect of feeding methods on the development of atopy in newborns at average and risk of food allergy realization. According to the kind of feeding all newborns were divided into eight sub groups. Based on the conducted research we carne to the conclusion about the means to optimize feeding of newborns at risk. With breastfeeding of infants at risk in the It year of life, prevalence of atopy does not significantly. Artificial feeding of infants at risk with hypoallergenic formulas significantly decreases atopy prevalence(in comparison with cow-milk formula feeding). Compound feeding, unlike artificial feeding, does not essentially increase the risk of atopy (р> 0,05). Therefore, in the absence of absolute breastfeeding up to 6 months of life, it is advisable to continue partial breastfeeding especially of the risk. |
Описание: | https://drive.google.com/file/d/1iDI9FvzihkoIOu_cnTCdEObnJpHstbdv/view?usp=sharing |
Тип: | Text |
Тип публикации: | Стаття |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/53417 |
Располагается в коллекциях: | Науковий вісник УжНУ Серія: Медицина. Випуск 31 - 2007 |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
ТИТУЛКА Мед. Вип. 31. 2007.pdf | 853.78 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.