Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/54163
Title: Екоцид як потенційно окремий злочин у міжнародному кримінальному праві
Authors: Андрушко, Андрій Васильович
Keywords: кримінальні правопорушення проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку; міжнародні злочини; екоцид; Римський статут Міжнародного кримінального суду.
Issue Date: 2023
Publisher: Харків: Право
Citation: Андрушко А.В. Екоцид як потенційно окремий злочин у міжнародному кримінальному праві // Наступність у кримінальному праві: до 70-річчя проф. Ю.В. Бауліна: матеріали наук. конф. (м. Харків, 8 верес. 2023 р.) / редкол.: Ю.А. Пономаренко (голова), О.В. Харитонова, Н.В. Маслак та ін. – Харків: Право, 2023. – С. 319–323.
Abstract: Звернуто увагу на те, що на міжнародному рівні термін «екоцид» досі офіційно не закріплений, а відповідне діяння не визнане окремим міжнародним злочином, який підпадав би під юрисдикцію Міжнародного кримінального суду. Зроблено висновок, що доповнення Римського статуту МКС вказаним новим міжнародним злочином заповнило б існуючу серйозну прогалину, дозволило б забезпечити універсальний захист від найтяжчих посягань на «спільний дім людства», який необхідно запровадити як на міжнародному, так і на національному рівнях.
Type: Text
Publication type: Тези до статті
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/54163
ISBN: 978-966-998-577‑4
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри кримінального права та процесу



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.