Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/55523
Title: Передача квантової інформації на довільні відстані від одного дворівневого атома до іншого
Authors: Лазур, Володимир Юрійович
Рубіш, Василь Васильович
Плекан, Руслан Мар’янович
Кузьма, Світлана михайлівна
Keywords: дворівневі атоми, ефекти запізнювання, диполь-дипольна взаємодія, квантова інформація, квантовий комп'ютер, квантова телепортація
Issue Date: 2023
Publisher: Ужгород: Видавництво УжНУ «Говерла»
Citation: Лазур В.Ю., Рубіш В.В., Плекан Р.М., Кузьма С.М. Передача квантової інформації на довільні відстані від одного дворівневого атома до іншого: навчально-методичний посібник. - Ужгород: Видавництво УжНУ «Говерла», 2023. -- 58 с.
Abstract: Посібник створено для студентів фізичного факультету ДВНЗ «УжНУ» спеціальностей 125 «Кібербезпека» та 172 «Електронні комунікації та радіотехніка». В ньому досліджується процес передачі квантової інформації на довільні відстані від одного дворівневого атома до іншого. Такі системи з двох однакових дворівневих атомів, що селективно взаємодіють з полем реальних фотонів можуть використовуватися для фізичної реалізації двокубітового квантового комп'ютера. Однокубітовий логічний елемент NOT можна виконати шляхом впливу на окремий атом-кубіт зовнішніми короткими оптичними імпульсами. Для виконання двокубітової логічної операції CNOT необхідно враховувати взаємодію кубітів між собою в полі зовнішнього випромінювання. Посібник розраховано на студентів фізико-математичних та інженерних спеціальностей університетів.
Type: Text
Publication type: Книга, підручник
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/55523
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри теоретичної фізики

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Methodychka_Lazur.pdf1.09 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.