Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/56783
Title: Фізика і технологія наноматеріалів
Authors: Сусліков, Леонід Михайлович
Дьордяй, Василь Степанович
Issue Date: 2023
Publisher: УжНУ «Говерла»
Citation: Сусліков Л. М., Дьордяй В. С. Фізика і технологія наноматеріалів : навчальний посібник для студентів фізико-технічних спеціальностей. / рец. : П. П. Пуга, І. І. Небола. – Ужгород : Видавництво «Говерла», 2023. – 437 с.
Abstract: У посібнику систематично викладається сучасний стан досліджень нанокристалічних матеріалів. Узагальнено експериментальні результати щодо впливу нанокристалічного стану на мікроструктуру та механічні, електричні, теплофізичні, оптичні, магнітні властивості металів, сплавів та твердофазних сполук. Розглянуто основні методи одержання ізольованих наночастинок, ультрадисперсних порошків та компактних нанокристалічних матеріалів. Докладно обговорено розмірні ефекти в ізольованих наночастинках та компактних нанокристалічних матеріалах, показано важливу роль границь розділу у формуванні структури та властивостей компактних наноматеріалів. Розглянуто основні методи дослідження наноматеріалів, описано структуру та властивості різних видів наноматеріалів, галузі їх застосування, особливості отримання. Для магістрів та аспірантів, що навчаються на спеціальностях 105 «Прикладна фізика та наноматеріали», 104 «Фізика та астрономія», 102 «Хімія», а також для інженерно-технічних працівників та науковців, які цікавляться питаннями фізики, хімії, механіки та біології наноструктурних матеріалів.
Description: Рекомендовано до друку Вченою радою ДВНЗ «Ужгородський національний університет (протокол №9 від 36.10. 2023 р.). Рекомендовано до друку Редакційно–видавничою Радою ДВНЗ «УжНУ» (протокол № 6 від 24.10. 2023р. ).
Type: Text
Publication type: Книга, підручник
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/56783
ISBN: 978-617-8321-10-9
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри прикладної фізики

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФІЗИКА І ТЕХНОЛОГІЯ НАНОМАТЕРІАЛІВ - ПОСІБНИК.pdf6.03 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.