Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/56894
Назва: A MODEL OF EATING BEHAVIOR FOR YOUNG PEOPLE STUDYING ON CONDITIONS OF A HIGH LEVEL OF DIGITAL LOAD
Інші назви: Модель харчової поведінки для молоді, що навчається в умовах високого рівня цифрового навантаження
Автори: Миронюк, Іван Святославович
Лепканич, Анна Олександрівна
Ключові слова: студентська молодь, моделі харчування, високе цифрове навантаження
Дата публікації: 2023
Видавництво: Collegium Humanum – Szkoła Główna Menedżerska ul. Moniuszki 1a, 00-014 Warszawa, Polska
Бібліографічний опис: Ivan Myronyuk, Anna Lepkanich. A MODEL OF EATING BEHAVIOR FOR YOUNG PEOPLE STUDYING ON CONDITIONS OF A HIGH LEVEL OF DIGITAL LOAD (Модель харчової поведінки для молоді, що навчається в умовах високого рівня цифрового навантаження). OBEZITA A METABOLICKÝ SYNDRÓM: Zborník vedeckých prác 2023. COLLEGIUM HUMANUM WARSAW MANAGEMENT UNIVERSITY, WARSZAWA 2023. Р. 331-338.
Короткий огляд (реферат): На основі результатів попередніх досліджень були розроблені сучасні підходи до формування здорових моделей харчування молоді, яка навчається. В основу лягла низка критеріїв, що визначали ключові показники соціально-економічних характеристик різних груп студентської молоді, які і визначали особливості моделей організації їх здорового харчування. На основі отриманих результатів розроблено концептуальну модель здорової харчової поведінки для студентської молоді, яка має високий рівень щоденного цифрового навантаження в процесі навчання. Для даної групи студентської молоді пропонована модель харчування має наступні основні характеристики: щоденне трьох разове харчування без додаткових перекусів. Сніданок складає 45% калорійної цінності від загального добового раціону, обід складає 35% від загального раціону, вечеря - 20 % Основне полягає в обмеженні навантажування організму на період нічного відпочинку, адже фізична активність у молоді з високим цифровим навантаженням є вимушено низькою. Останній прийом їжі повинен бути за 2-3 години до сну. Даний підхід відрізняється від загально прийнятого і не зосереджений на загальній калорійності раціону, основна мета надати організму всіх необхідних мікро- і макроелементів. Раціон формується відповідно до статі, з врахуванням розроблених правил балансу білків, жирів та вуглеводнів.
Тип: Text
Тип публікації: Тези до статті
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/56894
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри наук про здоров’я

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Модель харчової поведінки студенти_високе цифрове_тези.pdf314.45 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.