Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/57353
Title: Determinants of the quality of the higher education environmet and human sources
Authors: Palaščáková, Daniela
Keywords: Європейський Союз, глобалізація, конкурентоспроможність, якість освіти, наука, дослідження, вузівський простір, економіка, заснована на знаннях
Issue Date: 2007
Publisher: Поліграфцентр "Ліра"
Citation: Palaščáková, D. Determinants of the quality of the higher education environmet and human sources / D. Palaščáková // Науковий вісник Ужгородського університету : серія: Економіка / редкол.: В.П. Мікловда (гол. ред.), М.І. Пітюлич, М.М. Бойко та ін. – Ужгород : Поліграфцентр "Ліра", 2007. – Спецвип. 22.Ч. 3. – С.78-85. – Бібліогр.:с.85 (11 назв).
Abstract: В рамках глобалізації Європа усвідомила, крім іншого, й свої слабкі місця, і тому, намагаючись утримати свій власний розвиток, вже кілька років зосереджуться на розвиток вищої освіти та на її якість. Досліджувана проблематика є складовою частиною процесів, які виходять з Болонської декларації, спрямованої на створення Європейського вузівського простору та Європейського дослідного простору. Словацьке суспільство починає поступово вважати шкільництво та його якість не лише лише індивідуальною, сімейною справою, але також справою, яка стоїть в центрі уваги під час широких політичних дискусій. Перехід реrіону, до якого належить також Словацька Республіка, до плуралітної демократії та ринкової економіки супроводжується глибокими економічними і політичними змінами. Зміна завжди викликає потребу нових знань, здібностей та вміння. Багато чинників суспільства діють на освітню ситему ззовні, і можливість обумовити їх в короткому чи середньому інтервалі часу обмежена. Тому освітня система повинна великою мірою пристосуватись до них і таким чином задовольняти потреби, пов'язані з суспільством та його змінами.
Description: https://drive.google.com/file/d/1wOSO0HDWdqGThMYd9I-bvPfKw3jXCvKA/view?usp=sharing
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/57353
ISSN: 0869-0782
Appears in Collections:Науковий вісник УжНУ. Серія: Економіка. Спецвипуск - 22, Частина 3 - 2007

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Тит. Ек. Спецвип. 22. Ч.ІІІ.pdf151.86 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.