Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/57390
Название: Когнітивно-семіотичне підґрунтя вивчення сенсорики запаху і смаку в художньому тексті
Другие названия: Cognitive semiotic basis for study of smell and taste sensory in literary text
Авторы: Сидоренко, Т. В.
Ключевые слова: сенсорика запаху і смаку, сенсорне сприйняття, когнітивна репрезентація, семіотичні механізми, образність, smell and taste sensory, sensory perception, cognitive representation, semiotic mechanisms, imagery
Дата публикации: 2018
Издательство: Видавничий дім "Гельветика"
Библиографическое описание: Сидоренко, Т. В. Когнітивно-семіотичне підґрунтя вивчення сенсорики запаху і смаку в художньому тексті / Т. В. Сидоренко // Закарпатські філологічні студії / редкол.: І. М. Зимомря (гол. ред.), О. Ю. Кочмар, Х. І. Зикань та ін. – Ужгород : Видавничий дім "Гельветика", 2018. – Т. 2, Вип. 3. – С. 49–52. – Рез. укр., рос., анл. – Бібліогр: с. 52 (26 назв)
Серия/номер: Закарпатські філологічні студії;
Краткий осмотр (реферат): У статті сенсорне сприйняття розкрито як засіб сприйняття навколишнього світу, що може бути когнітивно репрезентовано, та як джерело образності в прозових творах. На матеріалі романів сучасної британської письменниці Дж. Харріс та американської письменниці Е. Бауермайстер розглянуто особливості вербальної репрезентації сенсорики запаху і смаку в когнітивному аспекті. Проаналізовано семіотичні механізми функціонування ольфакторної та густаторної образності в художньому тексті. Окреслено наративні особливості сенсорики запаху і смаку в художніх творах.
The article reveals sensory perception as means of perception of the environment that can be represented cognitively, and as a source of imagery in literature. Specific ways of verbal representation of smell and taste sensory in their cognitive aspect are discussed on the basis of the novels by modern English author J. Harris and American author E. Bauermeister. Semiotic mechanisms of functioning of olfactory and gustatory imagery in literary text. The narrative feature of smell and taste sensory in literary works is outlined.
Тип: Text
Тип публикации: Стаття
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/57390
ISSN: 2524-0390
Располагается в коллекциях:Закарпатські філологічні студії Випуск 3 Том 2 2018

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
КОГНІТИВНО-СЕМІОТИЧНЕ ПІДҐРУНТЯ.pdf204.96 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.