Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/59109
Title: Міркування щодо регіональної стійкості Центральної Європи у контексті підготовки України до вступу і Європейський Союз.
Authors: Лендьел, Мирослава Олександрівна
Keywords: Центральна Європа, Європейський Союз, російсько-українська війна, регіональна стійкість
Issue Date: Dec-2023
Publisher: ТОВ «РІК-У
Citation: Лендьел М. Міркування щодо регіональної стійкості Центральної Європи у контексті підготовки України до вступу і Європейський Союз. Україна – Європейський Союз: Формат розвитку відносин України та країн Центральної Європи у контексті російсько-української війни, гарантій безпеки та реінтеграції тимчасово окупованих територій. Матеріали VIII Міжнародної науково-практичної конференції (м. Ужгород, 20 жовтня 2023 року) / Ю. Остапець (голова редкол.); відповідальні за випуск: М. Зан, В. Гиря. Ужгород: ТОВ «РІК-У», 2023. 338 с.(С. 10-13).
Abstract: Повномасштабна російсько-українська війна, що розпочалася 24 лютого 2022 року кардинально змінила традиційну нерішучість інститутів Європейського Союзу розпочати навіть дискусію про перспективи його розширення у середньо- чи, ба більше, короткостроковій перспективах. Загроза знецінення європейського та інших західних проєктів як таких, що не можуть захистити цінності, на яких вони були засновані у гібридному протистоянні з авторитарними режимами, що використовують технології «постправди» змусили оголосити політику «відкритих дверей» для держав, що на середину 2022 року дотримувалися прозахідного вектору розвитку. В іншому випадку, у контексті розширення російської гібридної експансії вони могли увійти у «сіру зону» геополітичної (не) визначеності, пошуку національної моделі (не)демократії та (не)інтеграції з європейськими та євроатлантичними структурами чи навіть більше – відкритого розвороту до зближення з росією як постачальника дешевих ресурсів та неформальних практик збереження політичних режимів, які забезпечують ій євразійське союзництво
Type: Text
Publication type: Тези до статті
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/59109
ISSN: 978-617-8276-58-4
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри політології і державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Україна-ЄС_Збірник (2023)2.pdf4.76 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.