Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/61036
Title: Ізольована профундопластика (диференційований вибір)
Other Titles: Isolated profundoplasty (dsfferential choice)
Authors: Русин, Василь Іванович
Русин, Василь Васильович
Горленко, Федір Вікторович
Добош, Вікторія Михайлівна
Лопіт, М.М.
Keywords: глибока стегнова артерія, ішемія нижніх кінцівок, облітеруючий атеросклероз судин нижніх кінцівок, профундопластика
Issue Date: Jan-2021
Publisher: GEORGIAN MEDICAL NEWS Monthly Georgia-US joint scientific journal published both in electronic and paper formats of the Agency of Medical Information of the Georgian Association of Business Press; International Academy of Sciences, Education, Industry and Arts (USA). Published since 1994. Distributed in NIS, EU and USA.
Citation: GEORGIAN MEDICAL NEWS #1 (310) 2021
Series/Report no.: № 1;С. 11-18
Abstract: Мета – покращити результати лікування хворих на хронічну ішемію нижніх кінцівок на основі оптимізації техніки операцій на глибокій стегновій артерії. За 6 років (з 2014 р. до кінця 2019 р.) у відділенні судинної хірургії обласної клінічної лікарні ім. клінічна база УжНУ.При наявності «коротких» стенозів перевагу слід надавати відкритій ендартеректомії з аутовенозною та/або аутоартеріальною латкою. При розширених стенозах суть профундопластики знову зводиться до відновлення і розширення просвіту шляхом ендартеректомії з аутовенозною заплаткою та/або шунтуванням або протезуванням сегмента ДФА. На вибір реконструкції також впливає наявність обволікаючих і прошивних гілок на місці необхідного рівня дезінфекції.При довжині стенозу ДФА до 4 см, незалежно від щільності бляшки, рекомендується розкривати ЕАЕ за допомогою аутовенозної, аутоартеріальної та/або алоінсерції. При довжині стенозу від 4 до 10 см з м’якою або середньою щільністю атеросклеротичної бляшки відкрита ЕАЕ з аутовенозною ділянкоюпоказано. Якщо ураження перевищує 10 см в довжину, незалежно від щільності атеросклеротичної бляшки, рекомендується шунтування та/або протезування стегнової кістки в глибині стегна. При протезуванні ДФА і діаметрі перфорантної та/або огинаючої артерій 22 мм і збереженому ретроградному кровотоку показана їх реімплантація на місці в протез.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/61036
ISSN: 1512-0112
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри педіатрії з дитячими інфекційними хворобами

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Ізольована профундопластика.pdf10.78 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.