Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/62070
Назва: Лексико–семантичні паралелі деяких українських карпатських назв їжі й кухонного начиння в інших слов`янських мовах
Інші назви: Lexsico-semantik parallels of some uкrainian carpathian names of food and kіtсhеn utensils in other slavonic languages
Автори: Ґоца, Еріка Дюловна
Дата публікації: 2004
Видавництво: ПП "Ліра"
Бібліографічний опис: Гоца, Е. Лексико–семантичні паралелі деяких українських карпатських назв їжі й кухонного начиння в інших слов`янських мовах/ Е. Гоца // Науковий вісник Ужгородського університету: серія: Філологія / редкол.: І.В. Сабадош (гол.), В.В. Барчан, Л.О. Белей та ін. – Ужгород: Підприємство "Ліра", 2004. – Вип. 9. – С. 30–35. – Бібліогр.: с. 34–35 (38 назв). – Рез.– англ.
Короткий огляд (реферат): Interest in food names and names of kitchen utensils as an object of scientific studies during the last decades discernibly grew / increased. Such investigations are fulfilled on the basis of both non-Slavonic and " ·different Slavonic languages: Russian, Byelorussian etc. Attempts to partially interpret this vocabulary on the general Slavonic level. Over 60 lexical units investigated bу us are known in all or in the majority of Slavonic languages; they belong to the names of ArchiSlavonic origin or general Slavonic names. Our observations in this respect enable us to single out several groups of such parallels: east Slavonic, east Slavonic -west Slavonic, east Slavonic -Polish, Ukrainian - west Slavonic, Ukrainian -Byelorussian, Ukrainian -Russian, Ukrainian -Polish, Ukrainian -Serbic Croatian.
Опис: https://drive.google.com/file/d/1_u17Cc3BS-LhGqerfGZuE5YXCXFLQFBO/view?usp=sharing
Тип: Text
Тип публікації: Стаття
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/62070
Розташовується у зібраннях:Науковий вісник УжНУ Серія: Філологія. Випуск 9— 2004

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Тит. Філ. Вип. 9. 2004.pdf154.58 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.