Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/62232
Title: МОРАЛЬНЕ ВИХОВАННЯ ЯК ФАКТОР ФОРМУВАННЯ ОСОБИСТОСТІ УЧНІВ В ПРОЦЕСІ ЗАНЯТЬ ФІЗИЧНОЮ КУЛЬТУРОЮ І СПОРТОМ
Other Titles: EDUCATION OF MORAL QUALITIES AS A FACTOR OF PERSONALITY FORMATION OF SCHOOL STUDENTS DURING THEIR PHYSICAL TRAINING AND SPORTS
Authors: Білевич, Олександр Борисович
Товт, Валерій Адальбертович
Keywords: Обґрунтування засобів і методів морального виховання як фактору формування особистості учнів в процесі занять фізичною культурою і спортом, Моральні якості, методи виховання, учні, спорт
Issue Date: 14-May-2024
Publisher: ДВНЗ "Ужгородський національний університет"
Citation: Білевич О. Моральне виховання як фактор формування особистості учнів в процесі занять фізичною культурою і спортом / Олександр Білевич, Валерій Товт Матеріали щорічної університетської підсумкової наукової студентської конференції факультету здоров’я та фізичного виховання ДВНЗ «Ужгородський національний університет». Уклад. д.пед.н. Стеблюк С.В., 14 травня 2024 року. Ужгород, 2024. С. 120-123.
Abstract: Обґрунтувано засоби і методи морального виховання як фактору формування особистості учнів в процесі занять фізичною культурою і спортом. Практичне застосування у фізичному вихованні і спорті запропонованих норм поведінки, пріоритетних засобів і методів виховної роботи підтвердило можливість виховувати в учнів здатності дотримуватися суспільних норм моралі і правил спортивної етики. В кінці дослідження, вихованці проявляли більше поваги до учасників спортивної боротьби, краще контролювали свої емоції в умовах конфліктних ситуацій, шо відповідало загально прийнятим моральним цінностям, сприяло розвитку їх суспільної свідомості та формуванню позитивних поведінкових звичок.
Description: У процесі вивчення особливостей процесу формування моральних якостей виявлено, що під час уроків з фізичної культури та занять спортом, учні взаємодіють з вчителем (тренером), своїми однокласниками чи партнерами по тренуванню, суддями спортивних змагань. Це сприяє розвитку у них таких важливих моральних якостей, як дисциплінованість, відповідальність, справедливість, здатність до співпраці, ін. Встановлено, у фізичному вихованні і спорті застосовуються різноманітні методи та засоби, спрямовані на виховання моральних якостей. Отримані дані були систематизовані та використані для визначення пріорітетних засобів і методів виховної роботи з учнями в процесі їх занять фізичною культурою і спортом.
Type: Text
Publication type: Тези до студентської статті
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/62232
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри фізичного виховання

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Збірн студ крнф 2024.pdf3.16 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.