Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/62332
Title: ТОРГІВЛЯ ТА ГОТЕЛЬНО-ТУРИСТИЧНА ГАЛУЗЬ ЧЕХІЇ У КОНТЕКСТІ ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ: МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ УКРАЇНСЬКО-ЧЕСЬКОЇ СПІВПРАЦІ (2000–2019 рр.)
Other Titles: TRADE AND HOTEL AND TOURISM INDUSTRY OF THE CZECH REPUBLIC IN THE CONTEXT OF EUROPEAN INTEGRATION: OPPORTUNITIES FOR UKRAINIAN-CZECH COOPERATION (2000–2019)
Authors: Корсак, Роман Володимирович
Ільницький, Василь
Keywords: Україна, Чехія, торгівля, українсько-чеська співпраця, гостинність, готельно-туристичний комплекс, туризм, Європейський Союз.
Issue Date: 2022
Publisher: Пóсвіт, 2022.
Citation: Корсак, Р., Ільницький, В. (2022). Торгівля та готельно-туристична галузь Чехії у контексті євроінтеграції: можливості для українсько-чеської співпраці (2000 – 2019). Axis Europae, 1, 49–63. doi: 10.69550/3041-1467.1.303928
Abstract: Анотація. Мета статті – комплексно проаналізувати чеський досвід реформування торгівлі та готельно-туристичного комплексу у контексті євроінтеграції протягом перших двох десятиліть ХХІ ст. (2000–2019). Дослідження розкриває Роман КОРСАК, Василь ІЛЬНИЦЬКИЙ 50 Axis Europae. Issue 1 ▪ Вісь Європи. Випуск 1 ▪ 2022 характерні риси процесу адаптації чеського суспільства до європейських стандартів, дослідження особливостей чеських економічних реформ та їх можливого використання для України. Методологія дослідження. Автори дослідження використали різноманітні наукові методи, що дають підставу здійснити аналіз та узагальнення інформації, а також розширити знання про взаємодію України та Чехії у сферах євроінтеграції, торгівлі та туризму. Для розв’язання наукових завдань, автори публікації застосували загальнонаукові методи пізнання: аналізу, синтезу, системності, узагальнення, конкретності, історизму та діалектичного методу. В історичному дослідженні діалектичний метод найповніше реалізується через принципи історизму, тому під час здійснення дослідження автори віддали перевагу історичним методам: історико-описовому методу (історико-генетичному, історико-порівняльному, історико-синтетичному), історико-діахронному, методу емпіричному аналізу тощо. Наукова новизна. Основна наукова новизна полягає в аналізі впливу євроінтеграції на розвиток торговельних відносин і готельно-туристичної галузі Чехії, а також вивченні можливостей співпраці з Україною у цих сферах. Крім того, зазначена тема актуальна в сучасному контексті, де міжнародна торгівля, готельно-ресторанний бізнес та туризм стають все більш важливими елементами економічного розвитку. Вивчення українсько-чеської перспективи у контексті євроінтеграції відкриває нові можливості для співпраці та розвитку обох країн, а також доповнює наукові дослідження у галузі міжнародних відносин, економіки та туризму.
Description: У процесі євроінтеграції Чехія активно розвивала свою торговельну та готельно-туристичну галузі, використовуючи різноманітні механізми співпраці з країнами Європейського Союзу. Це включало реалізацію спільних проєктів та програм, спрямованих на розвиток туризму, поліпшення інфраструктури та збільшення торговельного обороту. Чехія вдало залучала міжнародні фонди, такі як програми Європейського Союзу, для спільних проєктів з українськими партнерами, що сприяло збільшенню інвестицій та модернізації туристичної інфраструктури. Додатково, співпраця з іншими країнами ЄС у цих сферах сприяла підвищенню конкурентоспроможності Чехії на європейському ринку
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/62332
ISSN: ISSN 3041-1467 (Print)
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри туристичної інфраструктури та сервісу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Вип. 1.pdf319.09 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.