Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/62835
Назва: | Назви страв із кукурудзяного борошна в українських карпатських говорах |
Інші назви: | Names of dishes from corn flour in Ukrainian Carpathian dialects |
Автори: | Гоца, Еріка Дюловна |
Дата публікації: | 2003 |
Видавництво: | ПП "Ліра" |
Бібліографічний опис: | Гоца, Е. Назви страв із кукурудзяного борошна в українських карпатських говорах/ Е. Гоца// Науковий вісник Ужгородського університету: серія: Філологія; збірник наукових праць / редкол.: В.В. Барчан (гол.), Л.О. Белей, Ю.М. Бідзіля та ін. – Ужгород: Підприємство "Ліра", 2003. – Вип. 8. – С. 25–30. – Бібліогр.: с. 29–30 (17 назв). – Рез.– англ. |
Короткий огляд (реферат): | In the given article names of dishes from com flour are analysed for the first time: кулéша, зáм 'iшкa, токáн, мамалú(é)га, кукурẏдз 'а(і)нка, мẏчáнка, мáчáнка (мáч 'інка), чир, р 'іткú(ь'І)й чир, гр 'ідтка, молóчниц'а, бáну(о)ш, бáлм(н)уш (бáйму(е)ш, гáймуш) etc. The article is based оn the material collected in 82 villages of Ukrainian Carpathians. The analysis of the Language material is done оn lexico-etymological and linguo-geographical levels. |
Опис: | https://drive.google.com/file/d/1XABQkHnoXBaQQuElKzMD-iToPXoFLn4U/view?usp=sharing |
Тип: | Text |
Тип публікації: | Стаття |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/62835 |
Розташовується у зібраннях: | Науковий вісник УжНУ Серія: Філологія. Випуск 8— 2003 |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Тит. Філ. Вип. 8. 2003.pdf | 133.02 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.