Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/63146
Title: | Онтологія апітуризму |
Authors: | Мельник, Надія Курій, Інна |
Issue Date: | 16-May-2024 |
Publisher: | Івано-Франківськ: Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника |
Citation: | Курій І., Мельник Н. Онтологія апітуризму. Сучасні тренди розвитку сфери гостинності: адаптація до викли¬ків сьогодення : матеріали І Всеукр. студент. наук.-практ. кон¬фе¬ренції / за ред. В. С. Великочого, Н. В. Мельник, м. Івано-Фран¬ківськ, 16 травня 2024 р. Електронне видання. Івано-Франківськ : Прикарпатський націо¬наль¬ний університет імені Василя Стефаника, 2024. С. 36-38. |
Abstract: | Апітуризм як нова форма екологічного, «зеленого» та сільського туризму поступово набуває все більшої популярності як в світі, так і в Україні. Це вид туризму, пов’язаний з бджільництвом як галуззю господарювання та з продуктами бджільництва в екологічному, харчовому та лікарському аспектах. Апітуризм передбачає відвідування пасік, музеїв бджільництва, де туристи мають можливість пізнати роботу бджоляра, способи виготовлення меду, його лікувальні властивості, пізнати екологічну кореляцію між людиною та бджолами. Під час турів даного спрямування здійснюється дегустація різних сортів меду та продуктів бджільництва, а також апітерапія (лікування та профілактика хвороб людини на основі продуктів бджільництва). Існують приклади успішної співпраці турагенцій з власниками бджолиних пасік у Словенії, Австрії, Україні, Польщі, США, Ізраїлі. |
Type: | Text |
Publication type: | Тези до статті |
URI: | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/63146 |
ISBN: | 978-966-640-559-6 |
Appears in Collections: | Наукові публікації кафедри туризму |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Онтологія апітуризму.pdf | 1.84 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.