Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/63151
Title: Гастрономічний туризм Італії: сучасні тренди
Authors: Мельник, Надія
Жумбей, Олександр
Issue Date: 16-May-2024
Publisher: Івано-Франківськ: Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника
Citation: Жумбей О., Мельник Н. Гастрономічний туризм Італії: сучасні тренди. Сучасні тренди розвитку сфери гостинності: адаптація до викли¬ків сьогодення : матеріали І Всеукр. студент. наук.-практ. кон¬фе¬ренції / за ред. В. С. Великочого, Н. В. Мельник, м. Івано-Фран¬ківськ, 16 травня 2024 р. Електронне видання. Івано-Франківськ : Прикарпатський націо¬наль¬ний університет імені Василя Стефаника, 2024. С. 83-86.
Abstract: Італія, відома своєю багатою історією, культурою та неперевершеною кухнею, є одним з найпопулярніших туристичних напрямків у світі. Серед галузей спеціалізації рекреаційного господарства Італії виділяємо культурно-пізнавальний туризм, пляжно-відпочинковий, шопінг-туризм, релігійний туризм та паломництво, гірськолижний туризм. Однак, туристичною родзинкою країни, що виділяє її серед інших туристичних дестинацій, є, безумовно, гастрономічний туризм. Гастрономічний туризм в Італії являється ключовим напрямком розвитку туристичної індустрії країни, приваблюючи мільйони гурманів з усього світу, які бажають відкрити для себе автентичні смаки італійської кухніУпродовж 2019-2023 рр. сектор гастрономічного туризму Італії показував позитивний приріст у 8,3% щорічно. Основний сегмент туристів-прихильників гастрономічного туризму складають молоді люди 35-45 років (45% споживачів), вікова категорія 25-34 роки складає 18%, ще 16% ‒ це туристи віком 55-64 роки.
Type: Text
Dataset
Image
Publication type: Тези до статті
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/63151
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри туризму

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Гастрономічний туризм Італії_сучасні тренди.pdf1.96 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.