Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/64911
Title: ВПЛИВ ГЛОБАЛІЗАЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ ТА ЛОГІСТИЧНИХ ПІДХОДІВ НА РОЗВИТОК СФЕРИ ТУРИЗМУ ТА ГОСТИННОСТІ
Other Titles: ВПЛИВ ГЛОБАЛІЗАЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ ТА ЛОГІСТИЧНИХ ПІДХОДІВ НА РОЗВИТОК СФЕРИ ТУРИЗМУ ТА ГОСТИННОСТІ
Authors: Гуштан, Тетяна Вікторівна
Корсак, Роман Володимирович
Keywords: логістика, туризм, гостинність
Issue Date: 2024
Publisher: Хмельницький національний університет
Citation: Гуштан Т. В,, Корсак Р. В. ВПЛИВ ГЛОБАЛІЗАЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ ТА ЛОГІСТИЧНИХ ПІДХОДІВ НА РОЗВИТОК СФЕРИ ТУРИЗМУ ТА ГОСТИННОСТІ. Сучасні тренди, реалії і перспективи розвитку туризму та готельно-ресторанної справи: збірник тез Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції (Хмельницький – Меджибіж, 23-24 травня 2024 року). Хмельницький – Меджибіж: Хмельницький національний університет, 2024. С. 77-78
Abstract: З моменту підписання Україною угоди про асоціацію з Європейським союзом для нашої держави відкрилися можливості інтеграції та налагодження більш тісного взаємозв'язку між країнами через обмін товарами, послугами, інформацією та культурою. Такий яскравий глобалізаційний процес значно вплинув на всі сфери економічної діяльності, включаючи туристичний та готельно-ресторанний бізнес. Загалом глобалізація відкриває нові можливості для розвитку бізнесу та інтеграції його у світову економіку, а разом з цим несе і нові виклики та загрози.
Description: Глобалізація суттєво вплинула на розвиток готельно-ресторанного бізнесу та туристичної індустрії в Україні, відкривши нові можливості для інтеграції у світову економіку та обміну культурними, інформаційними й економічними ресурсами. Та разом з тим, вона приносить і виклики, такі як перенасичення туристичних напрямків, культурна гомогенізація, вразливість до економічних криз, посилення соціальних та економічних нерівностей і необхідність дотримання високих стандартів якості. Важливими факторами для конкурентоспроможності підприємств сфери туризму та гостинності в зазначених умов є оптимізація логістичних процесів, включаючи управління ланцюгами постачання, запасами, транспортною логістикою та якістю обслуговування. Логістика при цьому відіграє ключову роль у забезпеченні ефективності та задоволення клієнтів, що є критично важливим для успішного функціонування готельно-ресторанного бізнесу в умовах глобалізації.
Type: Text
Publication type: Тези до статті
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/64911
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри туристичної інфраструктури та сервісу



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.