Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/65226
Назва: Особливості діагностики харчової алергії
Інші назви: Features of diagnosis of food allergy
Автори: Коваль, Валентина Юріївна
Сірчак, Єлизавета Степанівна
Кіш, Павло Павлович
Михалко, Ярослав Омелянович
Ключові слова: харчова алергія, імуноблот, алергенспецифічний IgE, гастроінтестинальні симптоми
Дата публікації: 2024
Бібліографічний опис: Коваль В.Ю., Сірчак Є.С., Кіш П.П., Михалко Я.О. Особливості діагностики харчової алергії / В.Ю. Коваль, Є.С. Сірчак, П.П. Кіш, Я.О. Михалко // Збірник праць ХVІІ Міжнародної міждисциплінарної науково-практичної конференції «Сучасні аспекти збереження здоров’я людини» (12-13 квітня 2024 року). – Ужгород, 2024. – с. 180-182.
Короткий огляд (реферат): Дослідження присвячене аналізу результатів тестування на харчову алергію за допомогою визначення алергенспецифічного IgE методом імуноблоту. Вивчено 21 випадок пацієнтів з проявами алергії віком 26-47 років. Описано клінічні симптоми та виявлено найпоширеніші харчові алергени: арахіс (43% випадків), коров'яче молоко (24%), креветки (19%) та какао (14%). Робота підкреслює актуальність проблеми харчової алергії, її зростаючу поширеність та важливість точної діагностики. Результати дослідження можуть бути корисними для покращення діагностики та лікування харчової алергії, особливо в контексті гастроентерологічних захворювань.
Тип: Text
Тип публікації: Тези до статті
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/65226
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри терапії та сімейної медицини

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Збірник праць Тези-ХVІІ Міжнар.наук.-практ. конф. 12-13.04.24.pdf1.93 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.