Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/65226
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorКоваль, Валентина Юріївна-
dc.contributor.authorСірчак, Єлизавета Степанівна-
dc.contributor.authorКіш, Павло Павлович-
dc.contributor.authorМихалко, Ярослав Омелянович-
dc.date.accessioned2024-09-13T20:50:01Z-
dc.date.available2024-09-13T20:50:01Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationКоваль В.Ю., Сірчак Є.С., Кіш П.П., Михалко Я.О. Особливості діагностики харчової алергії / В.Ю. Коваль, Є.С. Сірчак, П.П. Кіш, Я.О. Михалко // Збірник праць ХVІІ Міжнародної міждисциплінарної науково-практичної конференції «Сучасні аспекти збереження здоров’я людини» (12-13 квітня 2024 року). – Ужгород, 2024. – с. 180-182.uk
dc.identifier.urihttps://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/65226-
dc.description.abstractДослідження присвячене аналізу результатів тестування на харчову алергію за допомогою визначення алергенспецифічного IgE методом імуноблоту. Вивчено 21 випадок пацієнтів з проявами алергії віком 26-47 років. Описано клінічні симптоми та виявлено найпоширеніші харчові алергени: арахіс (43% випадків), коров'яче молоко (24%), креветки (19%) та какао (14%). Робота підкреслює актуальність проблеми харчової алергії, її зростаючу поширеність та важливість точної діагностики. Результати дослідження можуть бути корисними для покращення діагностики та лікування харчової алергії, особливо в контексті гастроентерологічних захворювань.uk
dc.language.isoukuk
dc.subjectхарчова алергіяuk
dc.subjectімуноблотuk
dc.subjectалергенспецифічний IgEuk
dc.subjectгастроінтестинальні симптомиuk
dc.titleОсобливості діагностики харчової алергіїuk
dc.title.alternativeFeatures of diagnosis of food allergyuk
dc.typeTextuk
dc.pubTypeТези до статтіuk
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри терапії та сімейної медицини



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.