Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/65226
Название: Особливості діагностики харчової алергії
Другие названия: Features of diagnosis of food allergy
Авторы: Коваль, Валентина Юріївна
Сірчак, Єлизавета Степанівна
Кіш, Павло Павлович
Михалко, Ярослав Омелянович
Ключевые слова: харчова алергія, імуноблот, алергенспецифічний IgE, гастроінтестинальні симптоми
Дата публикации: 2024
Библиографическое описание: Коваль В.Ю., Сірчак Є.С., Кіш П.П., Михалко Я.О. Особливості діагностики харчової алергії / В.Ю. Коваль, Є.С. Сірчак, П.П. Кіш, Я.О. Михалко // Збірник праць ХVІІ Міжнародної міждисциплінарної науково-практичної конференції «Сучасні аспекти збереження здоров’я людини» (12-13 квітня 2024 року). – Ужгород, 2024. – с. 180-182.
Краткий осмотр (реферат): Дослідження присвячене аналізу результатів тестування на харчову алергію за допомогою визначення алергенспецифічного IgE методом імуноблоту. Вивчено 21 випадок пацієнтів з проявами алергії віком 26-47 років. Описано клінічні симптоми та виявлено найпоширеніші харчові алергени: арахіс (43% випадків), коров'яче молоко (24%), креветки (19%) та какао (14%). Робота підкреслює актуальність проблеми харчової алергії, її зростаючу поширеність та важливість точної діагностики. Результати дослідження можуть бути корисними для покращення діагностики та лікування харчової алергії, особливо в контексті гастроентерологічних захворювань.
Тип: Text
Тип публикации: Тези до статті
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/65226
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри терапії та сімейної медицини

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Збірник праць Тези-ХVІІ Міжнар.наук.-практ. конф. 12-13.04.24.pdf1.93 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.