Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/65226
Название: | Особливості діагностики харчової алергії |
Другие названия: | Features of diagnosis of food allergy |
Авторы: | Коваль, Валентина Юріївна Сірчак, Єлизавета Степанівна Кіш, Павло Павлович Михалко, Ярослав Омелянович |
Ключевые слова: | харчова алергія, імуноблот, алергенспецифічний IgE, гастроінтестинальні симптоми |
Дата публикации: | 2024 |
Библиографическое описание: | Коваль В.Ю., Сірчак Є.С., Кіш П.П., Михалко Я.О. Особливості діагностики харчової алергії / В.Ю. Коваль, Є.С. Сірчак, П.П. Кіш, Я.О. Михалко // Збірник праць ХVІІ Міжнародної міждисциплінарної науково-практичної конференції «Сучасні аспекти збереження здоров’я людини» (12-13 квітня 2024 року). – Ужгород, 2024. – с. 180-182. |
Краткий осмотр (реферат): | Дослідження присвячене аналізу результатів тестування на харчову алергію за допомогою визначення алергенспецифічного IgE методом імуноблоту. Вивчено 21 випадок пацієнтів з проявами алергії віком 26-47 років. Описано клінічні симптоми та виявлено найпоширеніші харчові алергени: арахіс (43% випадків), коров'яче молоко (24%), креветки (19%) та какао (14%). Робота підкреслює актуальність проблеми харчової алергії, її зростаючу поширеність та важливість точної діагностики. Результати дослідження можуть бути корисними для покращення діагностики та лікування харчової алергії, особливо в контексті гастроентерологічних захворювань. |
Тип: | Text |
Тип публикации: | Тези до статті |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/65226 |
Располагается в коллекциях: | Наукові публікації кафедри терапії та сімейної медицини |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Збірник праць Тези-ХVІІ Міжнар.наук.-практ. конф. 12-13.04.24.pdf | 1.93 MB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.