Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/6581
Title: Вміст вітаміну С у продуктах, вирощених на території Закарпатської області
Other Titles: The content of vitamin C in the products grown on the territory of Transcarpathian region
Authors: Казакова, Римма Вікторівна
Мельник, Володимир Семенович
Горзов, Людмила Федорівна
Keywords: аскорбінова кислота, первинний С-гіповітаміноз, продукти харчування
Issue Date: 2013
Publisher: Науковий вісник Ужгородського університету. Сер. : Медицина.
Citation: Казакова Р. В. Вміст вітаміну С у продуктах, вирощених на території Закарпатської області [Електронний ресурс] / Р. В. Казакова, В. С. Мельник, Л. Ф. Булей // Науковий вісник Ужгородського університету. Сер. : Медицина. - 2013. - Вип. 3. - С. 192-194.
Abstract: У науковій статті приведені дані про вміст вітаміну С у продуктах харчування, які вирощені на території Закарпатської області. Проведено аналіз отриманої інформації у порівнянні з офіційними даними по Україні, який показав, що овочі та фрукти, які ростуть на території Закарпатської області, є хорошими джерелами вітаміну С, здатними забезпечити фізіологічні потреби людського організму.
In the scientific article, the data on the content of vitamin C in foods grown on-site in the Transcarpathian region. The analysis of the obtained information compared with the official data on Ukraine, which showed that the vegetables and fruits that grow on the territory of Transcarpathian region are a good sources of vitamin C, capable of providing physiological needs of the human body.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/6581
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри дитячої стоматології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
UNUMED_2013_3_43.pdf227.9 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.