Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/66411
Название: | ВМІСТ САЛІЦИНУ ВІД SALIX ALBA Л. І SALIX PURPUREA Л.ЕКСТРАКТІВ ТА ЙОГО АНТІБАКТЕРІАЛЬНІ ЕФЕКТ |
Авторы: | Carpa, Rahella Kryvtsova, Maryna |
Ключевые слова: | salicin, salicylic acid, Salix alba L., Salix purpurea L., HPLC, antibacterial activity. |
Дата публикации: | 2022 |
Издательство: | Botanică “Alexandru Borza”Клуж-Напока |
Библиографическое описание: | Contribuţii Botanice – 2022, LVII: 133-142 |
Краткий осмотр (реферат): | Abstract: The species Salix alba L. and Salix purpurea L. are medicinal herbs, frequently used in thepharmaceutical industry. This study performs phytochemical and antibacterial analysis of ethanolic extracts from thebark of these two species. The qualitative and quantitative phytochemical analyses were performed by thin-layerchromatography identifying the salicin and salicylic acid; the salicin content was assessed by high performance liquidchromatography. The bark extracts yielded 4.300 μg/mL salicin for Salix alba and 1.167 μg/mL salicin for Salixpurpurea. The plant extracts were tested on Gram negative and positive bacteria (Escherichia coli and Staphylococcusaureus). Both tested strains showed a mild resistance, but S. aureus showed slightly higher inhibition by all extractsamples. (PDF) SALICIN CONTENT FROM SALIX ALBA L. AND SALIX PURPUREA L. EXTRACTS AND ITS ANTIBACTERIAL EFFECTS. Available from: https://www.researchgate.net/publication/366500367_SALICIN_CONTENT_FROM_SALIX_ALBA_L_AND_SALIX_PURPUREA_L_EXTRACTS_AND_ITS_ANTIBACTERIAL_EFFECTS [accessed Oct 28 2024]. |
Тип: | Text |
Тип публикации: | Стаття |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/66411 |
Располагается в коллекциях: | Навчально-методичні видання кафедри генетики, фізіології рослин та мікробіології |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Contrib_Bot_vol_57_pp_133-142.pdf | 668.3 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.