Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/66616
Title: | РОЛЬ ЛОГІСТИКИ В ЗАБЕЗПЕЧЕННІ СТАЛОГО РОЗВИТКУ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ |
Other Titles: | РОЛЬ ЛОГІСТИКИ В ЗАБЕЗПЕЧЕННІ СТАЛОГО РОЗВИТКУ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ |
Authors: | Гуштан, Тетяна Вікторівна Корсак, Роман Володимирович |
Keywords: | Логістика, готельно-ресторанний бізнес |
Issue Date: | 2023 |
Publisher: | Посвіт |
Citation: | Гуштан Т., Корсак Р. РОЛЬ ЛОГІСТИКИ В ЗАБЕЗПЕЧЕННІ СТАЛОГО РОЗВИТКУ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ. Розвиток сучасної освіти і науки: результати, проблеми, перспективи. Том ХVIІ: Подолання кризових ситуацій у науці та освіті / [Ред.: Я. Ґжесяк, І. Зимомря, В. Ільницький]. Конін – Ужгород – Перемишль – Миколаїв: Посвіт, 2024. С. 218-220 |
Abstract: | Глобалізація та зростання міжнародного туризму створюють великий попит на вдосконалення логістичних процесів у цій галузі. Логістика відіграє ключову роль у діяльності готельно-ресторанного підприємства, забезпечуючи ефективне управління всіма процесами, пов’язаними з постачанням, зберіганням і розподілом ресурсів. Вона включає закупівлю продуктів та матеріалів, необхідних для щоденної роботи, таких як свіжі продукти, напої, меблі, постільна білизна та інше. Управління запасами є важливим аспектом логістики, адже воно дозволяє уникнути як дефіциту, так і надлишків товарів. Логістика також забезпечує своєчасне доставлення товарів від постачальників до підприємства, що особливо важливо для готельно-ресторанного бізнесу, де свіжість продуктів є критичним фактором. Крім того, логістика охоплює управління транспортом і маршрутами, щоб мінімізувати витрати та забезпечити швидку доставку. Організація процесів обслуговування гостей також залежить від логістики, оскільки своєчасне забезпечення всіх необхідних ресурсів впливає на якість послуг, що надаються клієнтам. |
Description: | З підписанням у 2014 році Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, на високому рівні було законодавчо закріплено можливості для просування власне українського туристичного продукту та при цьому і необхідність відповідати високим стандартам якості Європейського Союзу [14, 81]. Подібні інтеграційні процеси вже проходили наші найближчі країни-сусіди з центральної та східної Європи, досвід яких є безумовно цінним для впровадження подібних практик, як у сфері торгівельних, транспортних та різного рівня дипломатичних відносин, що стосуються широкого кола сфер діяльності та індустрії туризму зокрема |
Type: | Text |
Publication type: | Тези до статті |
URI: | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/66616 |
ISBN: | 978-617-8487-33-1 |
Appears in Collections: | Наукові публікації кафедри туристичної інфраструктури та сервісу |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ГУШТАН Т., КОРСАК Р._РОЛЬ ЛОГІСТИКИ В ЗАБЕЗПЕЧЕННІ СТАЛОГО РОЗВИТКУ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ.pdf | 391.16 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.