Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/66965
Title: Особливості розвитку гастрономічного туризму Закарпатської області та його взаємозвʼязок з культурною спадщиною
Authors: Машіка, Ганна
Присташ, Владислав
Keywords: туризм і рекреація, гастрономічний туризм, культурна спадщина
Issue Date: 2024
Publisher: Дніпро : Середняк Т. К.
Citation: Ганна Машіка, Владислав Присташ .Особливості розвитку гастрономічного туризму Закарпатської області та його взаємозвʼязок з культурною спадщиною.Теоретичні і прикладні напрямки розвитку туризму та рекреації в регіонах України : матеріали Х Міжнародної науково-практичної конференції. Збірник наукових праць / За заг. ред. д.геогр.н. О.В. Колотухи. Дніпро : Середняк Т. К., 2024.с.161-167
Series/Report no.: Туризм;
Abstract: В статті досліджено роль історико-культурної спадщини у формуванні гастрономії регіону. Наведені зразки подібних метаморфоз в ході історичної еволюції регіону. Гастрономічний туризм завжди виступав як - спеціалізований вид туризму, який спрямований на ознайомлення туриста із кулінарними, побутовими особливостями того чи іншого регіону та відображенням культурних особливостей –традицій. Під час формування етносів в регіоні, формувалась і їхня гастрономія, що є предметом до ознайомлення перед вибором туристичного маршруту. Тому роль культурної спадщини угорської меншини у формуванні гастрономічного хабу в Закарпатській області є фундаментом розвитку.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/66965
ISSN: ISBN 978-617-8489-60-1
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри туризму

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
збірник Х Міжнародної конференції по туризму.pdf8.67 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.