Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/66965
Title: | Особливості розвитку гастрономічного туризму Закарпатської області та його взаємозвʼязок з культурною спадщиною |
Authors: | Машіка, Ганна Присташ, Владислав |
Keywords: | туризм і рекреація, гастрономічний туризм, культурна спадщина |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Дніпро : Середняк Т. К. |
Citation: | Ганна Машіка, Владислав Присташ .Особливості розвитку гастрономічного туризму Закарпатської області та його взаємозвʼязок з культурною спадщиною.Теоретичні і прикладні напрямки розвитку туризму та рекреації в регіонах України : матеріали Х Міжнародної науково-практичної конференції. Збірник наукових праць / За заг. ред. д.геогр.н. О.В. Колотухи. Дніпро : Середняк Т. К., 2024.с.161-167 |
Series/Report no.: | Туризм; |
Abstract: | В статті досліджено роль історико-культурної спадщини у формуванні гастрономії регіону. Наведені зразки подібних метаморфоз в ході історичної еволюції регіону. Гастрономічний туризм завжди виступав як - спеціалізований вид туризму, який спрямований на ознайомлення туриста із кулінарними, побутовими особливостями того чи іншого регіону та відображенням культурних особливостей –традицій. Під час формування етносів в регіоні, формувалась і їхня гастрономія, що є предметом до ознайомлення перед вибором туристичного маршруту. Тому роль культурної спадщини угорської меншини у формуванні гастрономічного хабу в Закарпатській області є фундаментом розвитку. |
Type: | Text |
Publication type: | Стаття |
URI: | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/66965 |
ISSN: | ISBN 978-617-8489-60-1 |
Appears in Collections: | Наукові публікації кафедри туризму |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
збірник Х Міжнародної конференції по туризму.pdf | 8.67 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.