Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/69051
Название: | Основні аспекти формування колекції махорки |
Авторы: | Шейдик, Кароліна Артурівна Савіна, Олена Іванівна |
Ключевые слова: | Основні аспекти формування колекції махорки |
Дата публикации: | 2020 |
Библиографическое описание: | Савіна О.І., Шейдик К.А. Основні аспекти формування колекції махорки / Матеріали 74 підсумкової конференції професорсько-викладацького складу ДВНЗ «УжНУ». Серія «Біологія». Том I (28 лютого 2020 р.) – та Матеріали IV міжнародної конференції молодих учених та студентів «Актуальні проблеми біологічних та агроекологічних досліджень у Карпатському регіоні». Том II (26 червня 2020 р.) – Ужгород: ДВНЗ «УжНУ», 2020. С.43 |
Краткий осмотр (реферат): | Тютюнову та махоркову сировину використовують для створення крупки, сигарет, нюхального і жувального порошку, нікотинових та інших препаратів, а також для одержання нікотинової (вітамін РР) і лимонної кислот, які застосовують у харчовій і текстильній промисловості. Махоркову олію використовують у виробництві фарб, лаків і мила. |
Описание: | . Сорти роду Nicotiana - махорка і тютюн, належать до однієї родини пасльонових, але зовнішнім виглядом і внутрішніми якостями вони значно різняться між собою. Потенційні можливості України у вирощуванні рослин родини Nicotiana дуже високі. Наприклад вирощування тютюну 20-30 тис. гектарів, при середній врожайності 15 ц/га валовий збір може становити 30-35 тисяч тонн, а потреба підприємств тютюнової промисловості 65-72 тисяч тонн ферментованого тютюну, вміст вітчизняної сировини в сигареті становить 50%, тому існує необхідність забезпечення виробництва тютюнової сировини достатньою кількістю високоякісного насіння сортів української селекції. Проблема якості сортів та насіння потребує особливої уваги. |
Тип: | Text |
Тип публикации: | Тези до статті |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/69051 |
Располагается в коллекциях: | Наукові публікації кафедри плодоовочівництва і виноградарства |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Основні аспекти формування колекції махорки УжНУ 2020.docx | Тези | 18.35 kB | Microsoft Word XML | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.