Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/70060
Название: Спосіб харчування як складова способу життя студентів.
Другие названия: Diet as a component of students' lifestyle.
Авторы: Слабкий, Геннадій Олексійович
Керецман, Анжеліка Олексійовна
Ключевые слова: Студенти, спосіб харчування, місце проживання, курс навчання, зв’язок
Дата публикации: 2024
Издательство: Полтавський державний медичний університет
Библиографическое описание: Слабкий Г. O., Keрецман А. О. Спосіб харчування як складова способу життя студентів. Вісник проблем біології і медицини – 2024 – С. 230-235
Краткий осмотр (реферат): В статті наведено результати соціологічного дослідження серед 127 студентів Ужгородського національного університету з метою дослідження їх способу харчування. За результатами дослідження можна зробити висновок що режим харчування студентів, його збалансованість, місце харчування та частота вживаннями ними окремих харчових продуктів та алкоголю залежить від статі, курсу навчання та місця проживання студентів. При цьому більш здорове харчування забезпечено студентами жіночої статі ніж чоловічої та у студентів які проживають вдома і в найманій квартирі ніж у студентів, які проживають у гуртожитку. Також становлено що у студентів старших курсів харчування є більш раціональним ніж у студентів навчальних курсів навчання. За період навчання частка студентів як не снідає, 21 (16,5%) вживає ранкову каву натще та 14 (11,0%) мають постійні нічні перекуси. Вживання студентами всіх курсів навчання риби є недостатнім. Відмічено збільшення вживання студентами старших курсів навчання овочів та фруктів, але частка студентів які вживають їх інколи залишається на рівні 7,4%. Основним місцем харчування студентів чоловіків є харчування за місцем проживання з частковими прийомами їжі в закладах харчування чи їх доставка – 30 (51,7%), а студентів жіночої статі є харчування вдома та їжа приготовлена з собою (ланч-бокс) – 33 (47,8%). За період навчання частка тих хто харчується в закладах якісного харчування зросла в 3,3 разу: від 5,6% до 18,5%. Але при цьому студенти старших курсів вживають алкогольні напої частіше ніж студенти молодших курсів навчання та студенти чоловічої статті частіше ніж студенти жіночої статті не мають режиму харчування скоротилася в 1,5 разу: від 27,8% до 18,5%. При цьому 13 (10,2%) студентів ніколи
Тип: Text
Тип публикации: Стаття
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/70060
ISSN: 2077-4214.
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри громадського здоров’я

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
укр.pdf292.18 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.