Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/7482
Title: Формування обліку та управління витратами, пов’язаними з забезпеченням та покращенням якості продукції: історичний аспект
Other Titles: Forming of accounting and quality costs management: historical aspect
Authors: Чаварга, В.В.
Keywords: якість, якість продукції, витрати, пов’язані з забезпеченням та покращенням якості продукції
Issue Date: 2010
Publisher: Видавництво УжНУ «Говерла»
Citation: Чаварга, В. В. Формування обліку та управління витратами, пов’язаними з забезпеченням та покращенням якості продукції: історичний аспект [Текст] / В. В. Чаварга // Науковий вісник Ужгородського університету : Серія: Економіка / редкол.: В.П. Мікловда (гол. ред.), М.І. Пітюлич, Н.М. Надь та ін. – Ужгород : Видавництво УжНУ «Говерла», 2010. – Спецвип. 29. Ч. 2 : Удосконалення обліку, аналізу, аудиту і звітності в сучасних умовах глобалізаційних процесів у світовій економіці. – С. 144–147. – Бібліогр.: с. 147 (6 назв).
Series/Report no.: Економіка;
Abstract: У статті розглянуто питання, пов’язане з еволюцією поняття «якість продукції», трактування якого з часом зазнало певних змін. Наведені визначення даного поняття відомих видатних вчених в сфері якості. Досліджується розвиток обліку та управління витратами, повязаними з забезпеченням та покращенням якості продукції.Запропонована класифікація даних витрат з врахуванням безперервного розвитку технологій та зміни споживчих потреб. Ключові слова: якість, якість продукції, витрати, пов’язані з забезпеченням та покращенням якості продукції.
The article focuses on revieving the evolution of the concept "quality". The interpretation of this concept changed over time. There are definitions of the concept introduced by wellknown scientists in the field of quality. The article deals with the investigation of the development of accounting and quality costs management. Classification of costs for product quality suggested by the author in view of the development of technologies and changing of consumer needs. Keywords: quality, quality of product, the costs for quality providing and improving.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/7482
Appears in Collections:Науковий вісник УжНУ Серія: Економіка. Спецвипуск 29 Частина 2 - 2010



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.