Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/7737
Назва: Вплив свинцю на стан прооксидантно-антиоксидантної системи в хлоропластах моху Fontinalis antipyretica Hedw.
Інші назви: Influence of lead on the state of preoxidative and antioxidative system in chloroplasts of the moss Fontinalis antipyretica Hedw.
Автори: Кияк, Н. Я.
Ключові слова: свинець, ізольовані хлоропласти, показники оксидного стресу
Дата публікації: 2010
Видавництво: Видавництво УжНУ «Говерла»
Бібліографічний опис: Кияк, Н. Я. Вплив свинцю на стан прооксидантно-антиоксидантної системи в хлоропластах моху Fontinalis antipyretica Hedw. [Текст] / Н. Я. Кияк // Науковий вісник Ужгородського університету : Серія: Біологія / редкол.: В.І. Ніколайчук (гол. ред.), В.В. Моргун, М.Я. Співак та ін. – Ужгород: Видавництво УжНУ «Говерла», 2010. – Вип. 27. – С. 115–120. – Бібліогр.: с. 119–120 (35 назв).
Серія/номер: Біологія;
Короткий огляд (реферат): Досліджено вплив ацетату свинцю на вміст фотосинтетичних пігментів та розви- ток оксидного стресу в ізольованих хлоропластах моху F. antipyretica. Показано, що внесення ацетату свинцю (0,1– 1,0 мкМ) у середовище інкубації хлоропластів спричинює деградацію хлорофілів, індукує процеси перекисного окислення ліпідів та окислювальної модифікації білків. Ключові слова: свинець, ізольовані хлоропласти, показники оксидного стресу.
Influence of lead acetate on the content of photosynthetic pigments and on the development of oxidative stress in isolated chloroplasts of moss F. antipyretica was investigated. It was shown, that adding of lead acetate (0,1– 1,0 µM) in chloroplasts incubation medium caused chlorophylls degradation, induced the lipid peroxidation processes and oxidative modification of proteins. Key words: lead, isolated chloroplasts, parameters of oxidative stress.
Тип: Text
Тип публікації: Стаття
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/7737
Розташовується у зібраннях:Науковий вісник УжНУ Серія: Біологія. Випуск 27 - 2010

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ВПЛИВ СВИНЦЮ НА СТАН ПРООКСИДАНТНО-АНТИОКСИДАНТНОЇ СИСТЕМИ В.pdf333.93 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.