Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/11138
Название: Визначення Кобальту в харчових продуктах
Другие названия: The determination of Cobalt in food products
Авторы: Сухарева, Оксана Юріївна
Попович, М.М.
Делеган-Кокайко, Світлана Василівна
Молнар, Д.І.
Сухарев, Сергій Миколайович
Ключевые слова: Кобальт, харчові продукти, спектрофотометрія
Дата публикации: 2015
Издательство: Видавництво УжНУ "Говерла"
Библиографическое описание: Визначення Кобальту в харчових продуктах [Текст] / О. Ю. Сухарева, М. М. Попович, С. В. Делеган-Кокайко та ін. // Науковий вісник Ужгородського університету : Серія: Хімія / редкол.: С.Ю. Чундак (голова), І.Є. Барчій, С.М. Сухарев, В.Г. Лендєл та ін. – Ужгород : Говерла, 2015. – Вип. 1 (33). – C. 34–38. – Бібліогр.: с. 37–38 (23 назви).
Серия/номер: Хімія;
Краткий осмотр (реферат): Дана робота присвячена вивченню можливості спектрофотометричного визначення Кобальту в харчових продуктах з використанням реагентів N’-[1-метил-3-оксо-3-фенілпропілен]нафталін-2-карбогідразону (1-нафтоїл-3-метил-5-феніл-5-оксипіразолон) та астрафлоксину FF.
The interaction of Co(II) with N’-[1-methyl-3-oxo-3-phenylpropilen]naphtalin-2-carbohydrazones and astrafloksinum FF have been investigated for obtaining of ionic associates which are suitable for development of extraction-photometric determination of Cobalt. It is shown that Co(II) in the alkaline environment in presents H₂O₂ oxygenized to Co(III) and formation of ionic associates with studies reagents. The high selectivity of Cobalt ionic associates formation was observed and in result it is possible to use these analytical forms for extraction-photometric determination of Cobalt with next chemical-analytical characteristics: ε₅₆₁= 5,3×10⁴; LOQ – 0,0236 ppm; superior limit of determination – 5,9 ppm. The new procedure of Cobalt extraction-photometric determination was developed and approved on the samples of food products. The developed procedures are simple in implementation and have satisfactory metrology characteristics.
Тип: Text
Тип публикации: Стаття
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/11138
Располагается в коллекциях:Науковий вісник УжНУ Серія: Хімія Випуск 1 (33) - 2015

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
ВИЗНАЧЕННЯ КОБАЛЬТУ В ХАРЧОВИХ ПРОДУКТАХ.pdf147.23 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.