Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/11138
Назва: Визначення Кобальту в харчових продуктах
Інші назви: The determination of Cobalt in food products
Автори: Сухарева, Оксана Юріївна
Попович, М.М.
Делеган-Кокайко, Світлана Василівна
Молнар, Д.І.
Сухарев, Сергій Миколайович
Ключові слова: Кобальт, харчові продукти, спектрофотометрія
Дата публікації: 2015
Видавництво: Видавництво УжНУ "Говерла"
Бібліографічний опис: Визначення Кобальту в харчових продуктах [Текст] / О. Ю. Сухарева, М. М. Попович, С. В. Делеган-Кокайко та ін. // Науковий вісник Ужгородського університету : Серія: Хімія / редкол.: С.Ю. Чундак (голова), І.Є. Барчій, С.М. Сухарев, В.Г. Лендєл та ін. – Ужгород : Говерла, 2015. – Вип. 1 (33). – C. 34–38. – Бібліогр.: с. 37–38 (23 назви).
Серія/номер: Хімія;
Короткий огляд (реферат): Дана робота присвячена вивченню можливості спектрофотометричного визначення Кобальту в харчових продуктах з використанням реагентів N’-[1-метил-3-оксо-3-фенілпропілен]нафталін-2-карбогідразону (1-нафтоїл-3-метил-5-феніл-5-оксипіразолон) та астрафлоксину FF.
The interaction of Co(II) with N’-[1-methyl-3-oxo-3-phenylpropilen]naphtalin-2-carbohydrazones and astrafloksinum FF have been investigated for obtaining of ionic associates which are suitable for development of extraction-photometric determination of Cobalt. It is shown that Co(II) in the alkaline environment in presents H₂O₂ oxygenized to Co(III) and formation of ionic associates with studies reagents. The high selectivity of Cobalt ionic associates formation was observed and in result it is possible to use these analytical forms for extraction-photometric determination of Cobalt with next chemical-analytical characteristics: ε₅₆₁= 5,3×10⁴; LOQ – 0,0236 ppm; superior limit of determination – 5,9 ppm. The new procedure of Cobalt extraction-photometric determination was developed and approved on the samples of food products. The developed procedures are simple in implementation and have satisfactory metrology characteristics.
Тип: Text
Тип публікації: Стаття
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/11138
Розташовується у зібраннях:Науковий вісник УжНУ Серія: Хімія Випуск 1 (33) - 2015

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ВИЗНАЧЕННЯ КОБАЛЬТУ В ХАРЧОВИХ ПРОДУКТАХ.pdf147.23 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.