Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/11254
Title: | Сенсор для визначення харчової добавки Е954 на основі родамін в сахаринату |
Other Titles: | Sensor for E954 food additives determination on the base of rhodamine b saccharinate |
Authors: | Савчук, Т.І. Кормош, А.Ж. Корольчук, С.І. Кормош, Ж.О. Затуливітер, О.І. |
Keywords: | харчові добавки, E925, потенціометичний сенсор, родамін B сахаринат |
Issue Date: | 2015 |
Publisher: | Видавництво УжНУ "Говерла" |
Citation: | Сенсор для визначення харчової добавки Е954 на основі родамін в сахаринату [Текст] / Т. І. Савчук, А. Ж. Кормош, А. І. Корольчук та ін. // Науковий вісник Ужгородського університету : Серія: Хімія / редкол.: С.Ю. Чундак (голова), І.Є. Барчій, С.М. Сухарев, В.Г. Лендєл та ін. – Ужгород : Видавництво УжНУ "Говерла", 2015. – Вип. 2 (34). – С. 59–61. – Бібліогр.: с. 61 (4 назви). |
Series/Report no.: | Хімія; |
Abstract: | Широке застосування сахарину спонукає створенню нових експресних методів
його визначення. Мета нашої роботи – створення потенціометричного сенсора на основі іонного асоціату (ІА) родамін В сахаринату для визначення харчової добавки Е954. The saccharinate-selective sensor with a PVC membrane containing ion pair of rodamine B saccharinate as electro-active substance was developed. The operating рН range of the saccharinate sensor is 2 – 10. The linearity ranges of saccharinate sensor function are 1×10⁻⁴–1×10⁻¹ mol/l, the sensor slope are 28 – 31 mV/decade. The efficiency of the use of sensor for E954 food additives determination was shown by potentiometric methods. |
Type: | Text |
Publication type: | Стаття |
URI: | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/11254 |
Appears in Collections: | Науковий вісник УжНУ Серія: Хімія Випуск 2 (34) - 2015 |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
СЕНСОР ДЛЯ ВИЗНАЧЕННЯ ХАРЧОВОЇ ДОБАВКИ Е954 НА ОСНОВІ РОДАМІН В САХАРИНАТУ.pdf | 115.3 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.