Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/11254
Назва: Сенсор для визначення харчової добавки Е954 на основі родамін в сахаринату
Інші назви: Sensor for E954 food additives determination on the base of rhodamine b saccharinate
Автори: Савчук, Т.І.
Кормош, А.Ж.
Корольчук, С.І.
Кормош, Ж.О.
Затуливітер, О.І.
Ключові слова: харчові добавки, E925, потенціометичний сенсор, родамін B сахаринат
Дата публікації: 2015
Видавництво: Видавництво УжНУ "Говерла"
Бібліографічний опис: Сенсор для визначення харчової добавки Е954 на основі родамін в сахаринату [Текст] / Т. І. Савчук, А. Ж. Кормош, А. І. Корольчук та ін. // Науковий вісник Ужгородського університету : Серія: Хімія / редкол.: С.Ю. Чундак (голова), І.Є. Барчій, С.М. Сухарев, В.Г. Лендєл та ін. – Ужгород : Видавництво УжНУ "Говерла", 2015. – Вип. 2 (34). – С. 59–61. – Бібліогр.: с. 61 (4 назви).
Серія/номер: Хімія;
Короткий огляд (реферат): Широке застосування сахарину спонукає створенню нових експресних методів його визначення. Мета нашої роботи – створення потенціометричного сенсора на основі іонного асоціату (ІА) родамін В сахаринату для визначення харчової добавки Е954.
The saccharinate-selective sensor with a PVC membrane containing ion pair of rodamine B saccharinate as electro-active substance was developed. The operating рН range of the saccharinate sensor is 2 – 10. The linearity ranges of saccharinate sensor function are 1×10⁻⁴–1×10⁻¹ mol/l, the sensor slope are 28 – 31 mV/decade. The efficiency of the use of sensor for E954 food additives determination was shown by potentiometric methods.
Тип: Text
Тип публікації: Стаття
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/11254
Розташовується у зібраннях:Науковий вісник УжНУ Серія: Хімія Випуск 2 (34) - 2015



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.