Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/12416
Title: Європейський ринок яловичини: місце та роль України
Other Titles: European beef market: place and the role of Ukraine
Authors: Ляховець, В. О.
Keywords: європейський ринок яловичини, виробництво яловичини, структура виробництва, країни-експортери, кон’юнктура ринку, попит та пропозиція
Issue Date: 2016
Publisher: Видавничий дім "Гельветика"
Citation: Ляховець, В. О. Європейський ринок яловичини : місце та роль України [Текст] / В. О. Ляховець // Науковий вісник Ужгородського національного університету : Серія: Міжнародні економічні відносини та світове господарство / голов. ред. М.М. Палінчак. – Ужгород: Гельветика, 2016. – Вип.9. – С. 101–104. – Бібліогр.: с. 103–104 (6 назв).
Series/Report no.: Міжнародні економічні відносини та світове господарство;
Abstract: У статті досліджено динаміку розвитку європейського ринку яловичини в частині обсягу та структури виробництва продукції. На основі наявних тенденцій у дослідженні динамічних показників обґрунтовано висновки щодо виробництва яловичини в майбутньому. Встановлено, що важливими факторами вирощування великої рогатої худоби, розвитку скотарства та ринку м’яса яловичини є наявність природних пасовищ та густота населення. Також визначено потенціал України щодо експорту та імпорту даної продукції. Ключові слова: європейський ринок яловичини, виробництво яловичини, структура виробництва, країни-експортери, кон’юнктура ринку, попит та пропозиція.
In the article it has been explored the dynamics of the European beef market concerning volume and structure of production. Based on current trends in research of dynamic indices it has been determined conclusions on beef production in the future. It has been figured out that important factors in livestock raising, development of cattle breeding and beef meat market are the availability of natural pastures and population density. It has also been defined Ukrainian potential to export and import this product. Key words: European market beef, beef production, the structure of production and exporting countries, market conditions, supply and demand.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/12416
Appears in Collections:Науковий вісник УжНУ Серія: Міжнародні економічні відносини та світове господарство. Випуск 9 - 2016



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.